Erasmus ösztöndíj hallgatóknak

  Erasmus+ tanárok

  Erasmus+ Ifjúság és Eurodesk

  Európai Ifjúsági Portál

  100újélmény

  Campus Mundi ösztöndíjak

  Europass Magyarország

  Európa a polgárokért program

  A tanulás jövője

  Study in Hungary

  ErasmusPlus_HU

  Campus Mundi


Erasmus+ projekttermékek

Kíváncsi, mi minden készült az Erasmus+ projektek keretében? Böngésszen projekttermék válogatásunkban!

Az alábbi leírásokból innovatív módszertanokat, applikációkat, társasjátékokat, tananyagokat, kurzusokat és számos más hasznos terméket ismerhet meg megvalósult Erasmus+ projektekből az oktatás, képzés és ifjúság területein. Az összegyűjtött anyagok bárki számára elérhetők és hasznosíthatók.

Inspirálódjon az Erasmus+ projekttermékekkel!

  

Összes címke felnőtt tanulás felsőoktatás ifjúság köznevelés szakképzésaktív állampolgárságdigitális oktatásegészségmegőrzésfenntarthatóságfoglalkoztatás és pályaorientációfogyatékossággal élőkhelyi ifjúsági munka fejlesztésehátrányos helyzetű fiatalok és felnőttekiskolai lemorzsolódáskompetencia- és készségfejlesztésközösség építésmezőgazdaságmobilitásművészeti nevelésnemformális tanulásnyelvoktatáspedagógusok fejlesztésetermészettudományoktársadalmi befogadásvállalkozókészség fejlesztéseóvodapedagógiaönkéntesség



Inspirálj és motiválj!

Az Interregió Fórum Egyesület innovatív gyakorlatokat oszt meg a kisiskolások oktatásához M’inspire című, digitális oktatást támogató csomagjukkal.

Elolvasom

Útmutatás pedagógusok számára az IKT eszközök sikeres használatához

Az információs és kommunikációs technológia (IKT) bevonása önmagában nem elegendő ahhoz, hogy hatékonyan támogassa a hagyományos oktatás sikerességét – ezt már a szakirodalom is rengetegszer taglalta az utóbbi évtizedben. A technológiai változások gyorsasága miatt szinte lehetetlen aktualizált tartalmú tankönyvekkel ellátni a szakképző intézményeket. Emellett a hallgatók számára tananyagot előkészítő pedagógusoknak egyre inkább figyelembe kell venniük az interneten elérhető hatalmas mennyiségű információt.

Elolvasom

Benne vagy? – Színházpedagógia a bullying megelőzésére

A színházi nevelés módszerei hatásosan hozzák felszínre a fiatal közösségek rejtett ügyeit, és képessé teszik a fiatalokat arra, hogy szót emeljenek a zaklatás témájában. Az Erasmus+ ifjúsági projekt keretében kutatási anyag, blog és online applikáció készült, melyek hosszú távon segíthetik a témakör megértését és a bullying megelőzését.

Elolvasom

Agriteach 4.0

A Connecting VET Teachers to Agriculture 4.0 című project célja, hogy segítse a mezőgazdaságot oktató szakmai tanárokat, tanítási módszereik megújításában azáltal, hogy ingyenes „Teachers for Farming 4.0” online kurzusokat biztosít a távoktatás pedagógiai modellje alapján.

Elolvasom

Kéziszótár, ami a hallássérültek elhelyezkedését segíti

A SWING projekt fő célja egy olyan applikáció, a „Képes Szómagyarázat” fejlesztése, amely a hallássérültek elhelyezkedését segíti a gazdaság három szektorában: gasztronómia, turizmus és bútorgyártás. Az Együttműködés az újításért és a jó gyakorlati változásért Erasmus+ innovációs programban négy partnerország vesz részt (Olaszország, Spanyolország, Németország, Magyarország), hazánkat a Munka-Kör Alapítvány képviseli.

Elolvasom

Játékos tanulás mobileszközökkel

Hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatására és jó képességű diákok tehetséggondozására egyaránt használható az a digitális tananyag, amelyet az InterRégió Fórum Egyesület által koordinált projektben fejlesztettek. A tanári irányítással működtetett játékos feladatok egyszerre inspirálják és motiválják a gyerekeket.

Elolvasom

Minden jog fenntartva, 2014 © Tempus Közalapítvány

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/002298
Engedélyszám: E/2020/000342

TEMPUS KÖZALAPÍTVÁNY 1077 BUDAPEST, KÉTHLY ANNA TÉR 1. • TELEFON: (+36 1) 237-1300 • INFÓVONAL: (+36 1) 237-1320
E-MAIL: INFO{KUKAC}TPF.HU