Erasmus ösztöndíj hallgatóknak

  Erasmus+ tanárok

  Erasmus+ Ifjúság és Eurodesk

  Európai Ifjúsági Portál

  100újélmény

  Campus Mundi ösztöndíjak

  Europass Magyarország

  Európa a polgárokért program

  A tanulás jövője

  Study in Hungary

  ErasmusPlus_HU

  Campus Mundi


Erasmus+ projekttermékek

Kíváncsi, mi minden készült az Erasmus+ projektek keretében? Böngésszen projekttermék válogatásunkban!

Az alábbi leírásokból innovatív módszertanokat, applikációkat, társasjátékokat, tananyagokat, kurzusokat és számos más hasznos terméket ismerhet meg megvalósult Erasmus+ projektekből az oktatás, képzés és ifjúság területein. Az összegyűjtött anyagok bárki számára elérhetők és hasznosíthatók.

Inspirálódjon az Erasmus+ projekttermékekkel!

  

Összes címke felnőtt tanulás felsőoktatás ifjúság köznevelés szakképzésaktív állampolgárságdigitális oktatásegészségmegőrzésfenntarthatóságfoglalkoztatás és pályaorientációfogyatékossággal élőkhelyi ifjúsági munka fejlesztésehátrányos helyzetű fiatalok és felnőttekiskolai lemorzsolódáskompetencia- és készségfejlesztésközösség építésmezőgazdaságmobilitásművészeti nevelésnemformális tanulásnyelvoktatáspedagógusok fejlesztésetermészettudományoktársadalmi befogadásvállalkozókészség fejlesztéseóvodapedagógiaönkéntesség



The Sound of Business – Vállalkozói kompetenciafejlesztés projekt ciklus menedzsment és rock zene segítségével

2018 őszén indult útjára a The Sound of Business című projekt. A két éves futamidejű program, amely lassan a végéhez közeleg, számos hasznos információval segíti azokat a felnőtteket, akik vállalkozás indításában gondolkodnak, vagy azokat, akik már vállalkozók, de elmélyítenék az ismereteiket. A célcsoportba a munkakeresők és a felnőtt-képző intézmények is beletartoznak.

Elolvasom

Hatékony programok, jó gyakorlatok a felnőttkori tanulás elősegítéséért Békés megyében

Az ACCESS TO VET - kompetenciafejlesztéssel és tudásbeszámítással című Erasmus+ projekt a munkavállaláshoz szükséges transzverzális kompetenciák (pl. tanulás képessége, kommunikáció, problémamegoldás, kezdeményezőkészség, csapatmunkára való alkalmasság, kritikus gondolkodás, stb.) fejlesztése, valamint az előzetesen megszerzett tudás beszámítása területén a nemzetközi partnerek által alkalmazott jó gyakorlatok kölcsönös megismerésére, és a partnerszervezeteink szakmai tevékenységének továbbfejlesztésére fókuszált.

Elolvasom

Tréneri anyag NEET fiatalokat segítőknek

Az oktatás, a képzés és a munka világán kívül rekedt (NEET) fiatalok támogatását tűzte ki céljául az EDUNET Alapítvány Erasmus+ felnőtt tanulási projektje. A projekttermékek között tréneri kézikönyv, utókövetési útmutató és tanulmányok is találhatók.

Elolvasom

Tananyag üzleti nyelvoktatáshoz

A tárgyalóképes nyelvtudáshoz a nyelvi szint fejlesztése mellett legalább olyan fontos az ún. soft skillek – mint a tárgyalástechnika, az érvelés vagy a konfliktuskezelés – fejlesztése. Ezzel a filozófiával fejlesztette ki az Antener Oktatásszervező Kft. Üzleti készségfejlesztés angolul című tananyagát.

Elolvasom

Harc a fiatalkori hajléktalanság ellen – nemzetközi jó példákkal

A fiatalkori hajléktalanság egyre nagyobb problémát jelent Európa-szerte, így hazánkban is. A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei munkatársi mobilitás keretében arra keresték a választ, hogy nemzetközi szinten milyen jó gyakorlatok léteznek, és hogyan tudják azokat saját intézményükre szabni. A fiatalokat támogató programok kidolgozásában és a hazai gyakorlat kialakításában a nemzetközi jó példákról készült beszámolók is sokat segíthetnek.

Elolvasom

Önkéntes program kialakítása szociális intézményekben

Ehhez nyújtanak segítséget az Önkéntes Központ Alapítvány kézikönyvei és módszertani útmutatói. Önkéntes program révén az intézmények extra segítséget kaphatnak, csökkenthetik a dolgozók túlterheltségét, valamint szolgáltatásaik is bővülhetnek.

Elolvasom

Kéziszótár, ami a hallássérültek elhelyezkedését segíti

A SWING projekt fő célja egy olyan applikáció, a „Képes Szómagyarázat” fejlesztése, amely a hallássérültek elhelyezkedését segíti a gazdaság három szektorában: gasztronómia, turizmus és bútorgyártás. Az Együttműködés az újításért és a jó gyakorlati változásért Erasmus+ innovációs programban négy partnerország vesz részt (Olaszország, Spanyolország, Németország, Magyarország), hazánkat a Munka-Kör Alapítvány képviseli.

Elolvasom

Biogazdálkodásról mindenkinek

Az ökológiai gazdálkodás alapjairól készítettek tananyagot az ECOMotive elnevezésű projektben. Ezzel elsősorban a hátrányos helyzetű, alacsonyan képzett emberek foglalkoztatását szeretnék elősegíteni. A képzési anyag jól alkalmazható a szak- és felnőttképzés területén, de önkormányzatok és civil szervezetek számára is érdekes és hasznos lehet.

Elolvasom

Felkészülés egy önállóbb életre

Az Európai Unióban és Magyarországon egyaránt fontos célkitűzés, hogy a fogyatékossággal élők ellátása nagy intézmények helyett kisebb, közösségi alapú lakhatást biztosító otthonokban történjen. Az erre való felkészülést támogatta a KézenFogva Alapítvány projektje, amelyben képzéseket és tananyagokat dolgoztak ki, hogy minél inkább gördülékennyé tegyék az átmenetet.

Elolvasom

Mi vár a falakon kívül?

A Váltó-sáv Alapítvány projektjében olyan szellemi termékeket hoztak létre, amelyek nagy segítséget nyújthatnak például deviáns fiatalokkal és felnőttekkel, az iskolarendszerből kimaradó munkanélküliekkel, menekültekkel, hajléktalanokkal vagy fogyatékos emberekkel foglalkozó szervezetek számára.

Elolvasom

Út az önálló élet felé: képzési modul mentoroknak

Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. A kiváltás után - önálló életvitel a pszicho-szociális fogyatékossággal élő emberek számára című Erasmus+ mobilitási projektjében szakmai partnereivel egy olyan képzési tematika kidolgozását tűzte ki céljául, ami hosszú távon a pszicho-szociális fogyatékossággal élők önálló életvitelhez való segítését teszi lehetővé.

Elolvasom

Minden jog fenntartva, 2014 © Tempus Közalapítvány

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/002298
Engedélyszám: E/2020/000342

TEMPUS KÖZALAPÍTVÁNY 1077 BUDAPEST, KÉTHLY ANNA TÉR 1. • TELEFON: (+36 1) 237-1300 • INFÓVONAL: (+36 1) 237-1320
E-MAIL: INFO{KUKAC}TPF.HU