Hajdú Online | Öt nemzet diákjaival szerezték vissza a környék gyógyvizeiből „eltűnt” ásványokat a Debreceni Egyetem gyakorlóiskolájának tanulói. Így ismerkedtek játékosan egymás kultúrájával és nyelvével egy héten át.

Beol.hu | A Munka alapú tanulás a felnőttképzésben című nemzetközi projekt eredményeként olyan új, európai szinten is egyedülálló, komplex módszertant dolgoznak ki, aminek alkalmazásával megkönnyíthető a tanulás és a munka közötti átmenet. A Békés megyében kipróbált eljárást egész Európában alkalmazhatják. Az eddigi tapasztalatokat a napokban összegezték.

MagyarHírlap.hu | Az Erasmus+ továbbra is az Európai Unió (EU) egyik kiemelt programja lesz, az oktatási, képzési, ifjúsági és sportprogramra 2014 és 2020 között csaknem 14,7 milliárd eurót fordítanak - mondta az Európai Bizottság magyarországi képviseletének vezetője a program elindításának 30. évfordulója alkalmából rendezett keddi budapesti konferencián.

2017.05.17.

Magyar Katolikus Rádió | Gyakorolni az idegen nyelvet, bővíteni a tárgyi ismereteket. Talán ez az elsődleges célja a külföldi ösztöndíjas felsőoktatási részképzésnek. De ennél jóval többet jelent egy másik országban több hónapot eltölteni egyetemistaként, szakmai gyakorlaton vagy önkéntesként - derült ki az Erasmus+30 Szabadegyetemen. Az összeállítás 30.30 percnél kezdődik.

Echo TV | A szolidaritásról és a társadalmi elkötelezettségről szólnak a fiataloknak szóló programok, melyek az Európai Ifjúsági Hét alkalmából Európa és Magyarország több nagy városában egyszerre zajlanak. Az eseménysorozat fő koordinátora az Erasmus Plusz Program Nemzeti Irodája.

&U magazin | Ha nyelvet tanulnál, ha kipróbálnád a világ legjobb egyetemeit, vagy ha ki akarsz lépni a komfortzónádból, neked szól az Európai Unió legnépszerűbb programja. Íme, a legfontosabb kérdések és válaszok az Erasmus+ programról.

Hajdú Online | Idén ünnepli harminc éves fennállását az Erasmus-program, aminek elmaradhatatlan része a SocialErasmus hét is. A szociális kampány célja, hogy megmutassák: a mobilitáshoz hozzátartozik az önkéntesség is.

5perc Angol magazin | Anyanyelvi környezetben és folyamatos idegennyelv-használat közben ugrásszerűen fejlődik a nyelvtudás. A számtalan kaland, élmény és tapasztalat mellett ez az Erasmus+ program egyik legnagyobb előnye.

Hajdú Online | Immár harmincéves Európa legnagyobb cserediákprogramja, az Erasmus, melyet országszerte egyetemi roadshow-val ünnepelnek. A Debreceni Egyetem is egész napos eseménysorozattal készült, az érdeklődők az intézmény kerengőjében felállított standokon és előadásokon hallgathattak információkat az ösztöndíjjal kapcsolatban.

TV Eger | Véget ért a Ney Ferenc Óvoda ERASMUS+ program keretében folytatott egyhetes módszertani továbbképzése, melyen hat ország óvodapedagógusai vettek részt. A szakemberek többek között múzeumpedagógiai, drámapedagógiai és bábszínházi programra látogattak el.

Szeged TV | Az idén minden korábbinál több pénz, majdnem 10 milliárd forint támogatás áll rendelkezésre oktatási intézmények és oktatással foglalkozó szervezetek számára az Európai Unió Erasmus Plus programjában. A leendő résztvevőknek pályázatíró képzést tartottak Szegeden. A kurzuson ott voltak olyan sikeres iskolák is, amelyek korábban megszerzett uniós támogatással nyújtanak kiegészítő képzést a diákoknak, külföldi gyakorlati helyeken.

M5 televízió | Az Érettségi 2017 című műsorban az Európai Unió volt a téma, ezen belül pedig az Erasmus+ és a Campus Mundi ösztöndíjakról is szó esett. Tordai Péter beszélt a lehetőségekről.

PécsMa.hu | Az Erasmus+ program részeként működő Európai Önkéntes Szolgálat keretein belül három külföldi diák is érkezett Pécsre, akik a mesekönyv kreatív megvalósításában segédkeztek. Így 8 hónapos ittlétük során Pataki Erika vándorló pécsi mesekönyv projektjében is közreműködhettek.

Református.hu | A Magyarországi Református Egyház partnerként vesz részt a „Névtelen segítők képzése” elnevezésű két éves Erasmus+ projektben. A nemzetközi, ökumenikus program célja képzési lehetőségek biztosítása a menekültáradat következtében segíteni vágyó önkéntesek számára.

Magyar Építéstechnika | Az építőipari szakképzés színvonalának és hatékonyságának növelését az ÉVOSZ alapítása óta az egyik legfontosabb feladatának tekinti. Ennek egyik eszközeként a Leonardo majd az Erasmus+ Programok anyagi támogatásával immár két évtizede szervezünk szakmai tovább-képzéseket az építőipari szakiskolák szaktanárai és gyakorlati oktatói számára.