2017.05.17.

Magyar Katolikus Rádió | Gyakorolni az idegen nyelvet, bővíteni a tárgyi ismereteket. Talán ez az elsődleges célja a külföldi ösztöndíjas felsőoktatási részképzésnek. De ennél jóval többet jelent egy másik országban több hónapot eltölteni egyetemistaként, szakmai gyakorlaton vagy önkéntesként - derült ki az Erasmus+30 Szabadegyetemen.

Echo TV | A szolidaritásról és a társadalmi elkötelezettségről szólnak a fiataloknak szóló programok, melyek az Európai Ifjúsági Hét alkalmából Európa és Magyarország több nagy városában egyszerre zajlanak. Az eseménysorozat fő koordinátora az Erasmus Plusz Program Nemzeti Irodája.

&U magazin | Ha nyelvet tanulnál, ha kipróbálnád a világ legjobb egyetemeit, vagy ha ki akarsz lépni a komfortzónádból, neked szól az Európai Unió legnépszerűbb programja. Íme, a legfontosabb kérdések és válaszok az Erasmus+ programról.

Hajdú Online | Idén ünnepli harminc éves fennállását az Erasmus-program, aminek elmaradhatatlan része a SocialErasmus hét is. A szociális kampány célja, hogy megmutassák: a mobilitáshoz hozzátartozik az önkéntesség is.

5perc Angol magazin | Anyanyelvi környezetben és folyamatos idegennyelv-használat közben ugrásszerűen fejlődik a nyelvtudás. A számtalan kaland, élmény és tapasztalat mellett ez az Erasmus+ program egyik legnagyobb előnye.

Hajdú Online | Immár harmincéves Európa legnagyobb cserediákprogramja, az Erasmus, melyet országszerte egyetemi roadshow-val ünnepelnek. A Debreceni Egyetem is egész napos eseménysorozattal készült, az érdeklődők az intézmény kerengőjében felállított standokon és előadásokon hallgathattak információkat az ösztöndíjjal kapcsolatban.

TV Eger | Véget ért a Ney Ferenc Óvoda ERASMUS+ program keretében folytatott egyhetes módszertani továbbképzése, melyen hat ország óvodapedagógusai vettek részt. A szakemberek többek között múzeumpedagógiai, drámapedagógiai és bábszínházi programra látogattak el.

Szeged TV | Az idén minden korábbinál több pénz, majdnem 10 milliárd forint támogatás áll rendelkezésre oktatási intézmények és oktatással foglalkozó szervezetek számára az Európai Unió Erasmus Plus programjában. A leendő résztvevőknek pályázatíró képzést tartottak Szegeden. A kurzuson ott voltak olyan sikeres iskolák is, amelyek korábban megszerzett uniós támogatással nyújtanak kiegészítő képzést a diákoknak, külföldi gyakorlati helyeken.

M5 televízió | Az Érettségi 2017 című műsorban az Európai Unió volt a téma, ezen belül pedig az Erasmus+ és a Campus Mundi ösztöndíjakról is szó esett. Tordai Péter beszélt a lehetőségekről.

PécsMa.hu | Az Erasmus+ program részeként működő Európai Önkéntes Szolgálat keretein belül három külföldi diák is érkezett Pécsre, akik a mesekönyv kreatív megvalósításában segédkeztek. Így 8 hónapos ittlétük során Pataki Erika vándorló pécsi mesekönyv projektjében is közreműködhettek.

Református.hu | A Magyarországi Református Egyház partnerként vesz részt a „Névtelen segítők képzése” elnevezésű két éves Erasmus+ projektben. A nemzetközi, ökumenikus program célja képzési lehetőségek biztosítása a menekültáradat következtében segíteni vágyó önkéntesek számára.

Magyar Építéstechnika | Az építőipari szakképzés színvonalának és hatékonyságának növelését az ÉVOSZ alapítása óta az egyik legfontosabb feladatának tekinti. Ennek egyik eszközeként a Leonardo majd az Erasmus+ Programok anyagi támogatásával immár két évtizede szervezünk szakmai tovább-képzéseket az építőipari szakiskolák szaktanárai és gyakorlati oktatói számára.

Edupress.hu | A szakiskolai lemorzsolódás csökkentését tűzte ki célul egy most induló nemzetközi projekt. A résztvevők – a Raabe Klett Kiadó, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, egy magyar és egy finn szakiskola, valamint egy felnőttképzéssel és pályaválasztási tanácsadással foglalkozó bolgár cég – arra vállalkoztak, hogy összeállítanak egy kézikönyvet szakiskolai oktatók számára, amely alapján a tanárok segíthetik a tanulókat a pályaválasztásban és abban, hogyan tervezzék meg és irányítsák önállóan a karrierjüket.

MagyarNarancs.hu | A virágültetés csak kiindulópont, és keretet ad a programnak. Ugyanakkor maga a virág fontos szimbólum: a kirekesztés és az élet összefüggéseire utal. Arra, hogy az előítélettől a kirekesztésen és az üldözésen át akár a népirtáshoz vezethet az út. Ugyanakkor arra is, hogy ez az út elkerülhető. A Krókusz Projekt nem ír elő feladatsort, hanem ajánlásokat tesz, és a résztvevők igénye szerinti szakmai támogatást nyújt, biztonságos elektronikus kommunikációs felületet biztosít, valamint az Európai Unió Európa a polgárokért programjának támogatásából finanszírozza a pedagógusok és diákjaik elképzelésének megvalósítását.