#ERASMUSDAYS 2019

 

Idén több, mint 70 magyarországi eseményen vehetnek részt az érdeklődők, és ismerkedhetnek meg Ünnepelje velünk az Erasmus+ programot és Európát, látogasson el az #ErasmusDays eseményekre október 10-12. között!

Európa legnépszerűbb programjának eredményeivel.  

Kattintson az alábbi képre és böngésszen a számtalan izgalmas esemény között!

 

Gyakran Ismételt Kérdések

 RÉSZT VESZEK AZ ESEMÉNYEKEN 

#01 A mozgáskorlátozottak számára is megközelíthetőek az események?
Minden szervező kihasználja azokat a rendelkezésre álló erőforrásokat, amelyek lehetővé teszik, hogy az események mindenki számára megközelíthetőek legyenek. Ha egy konkrét eseményről szeretne érdeklődni, írhat közvetlenül a szervezőknek is vagy az általános erasmusdays@tpf.hu email címre!

#02 Hogyan tudok kapcsolatba lépni egy esemény szervezőjével?
A rendezvénnyel kapcsolatos információk (köztük a szervező elérhetősége is) az események felsorolásánál érhetőek el. Ha a felsorolást szeretné látni, kattintson a térkép mellett található „Listing” gombra, ahol országra vagy az esemény típusára leszűkítve is böngészhet az események között.

#03 Honnan tájékozódhatok a szervezett esemény témájáról?
Az események felsorolása hozzáférést biztosít az események weboldalához és a közösségi média felületeikhez is. Kövesse őket a legfrissebb hírekért az esemény szervezőitől!

#04 Kell részvételi díjat fizetni az eseményen?
Az események többsége ingyenes. A részvétel felhasználási feltételei az események felsorolásánál érhetőek el, amely az #ErasmusDays honlap főoldaláról a térkép nézet melletti „Listing” gombra kattintva érhetőek el.

#05 Szükséges a helyfoglalás ahhoz, hogy részt vehessek egy eseményen?
A felhasználási feltételek eseményenként különböznek. További információért, kérjük, ellenőrizze az esemény leírását.

#06 Mely országok szerveznek eseményt a 2019-es #ErasmusDays keretében?
Az #ErasmusDays a világ bármely pontján megrendezésre kerülhet, amíg az esemény szorosan kapcsolódik az Erasmus+ programhoz.

#07 Az események elérhetőek mindenki számára? 
Elméletileg mindenki részt vehet az #ErasmusDays eseményeken. Ugyanakkor, mindegyik esemény egy különálló struktúra keretei közt szerveződik, így az is előfordulhat, hogy úgy döntenek, az esemény nem nyitott a nagyközönség számára (például egy #ErasmusDays esemény egy iskola tanulói, vagy a tanulók szülei, tanárai számára).

#08 Hogyan találhatok a közelemben megrendezésre kerülő eseményeket?
Ellenőrizze az #ErasmusDays honlapjának főoldaláról elérhető térképet, hogy többet tudjon meg az eseményekről, amelyek a közelében kerülnek megrendezésre. Kiválaszthatja az országot, a dátumot és az esemény típusát, amelyen részt kíván venni.

#09 Mikor kerül megrendezésre az #ErasmusDays 2019?
Az #ErasmusDays 2019. október 10-11-12-én kerül megrendezésre, minden országot bevonva az ünneplésbe.

Ha további kérdése merül fel, várjuk üzenetét az erasmusdays@tpf.hu e-mail címen. 

 

 MEGOSZTOM AZ ESEMÉNYEKET 

#01 Hol követhetem az eseményeket élőben online?
Az események élőben a „Your reactions” közösségi média falon lesznek elérhetőek.

#02 Hogyan oszthatom meg külföldön az Erasmus élményeimet? 
Arra bíztatjuk a diákokat, tanárokat, oktatókat, a munkakeresőket, és mindenkit, aki részt vett az Erasmus+ programban, hogy ossza meg történetét, ajánlását a közösségi médiában. Ezt megteheti egy fotót vagy kommentárt megosztva az #ErasmusDays hashtag használatával.

#03 Hogyan szerezhetek online kommunikációs készletet? 
A kommunikációs eszköztárat a honlapról töltheti le, amely plakátokat, a programról szóló különféle dokumentumokat, szóróanyagokat és az ErasmusDays grafikai anyagát tartalmazza.

#04 Melyek az ErasmusDays 2019 online közösségi hálói? 
Nincsenek hivatalos #ErasmusDays közösségi felületek. Bármilyen módon és platformon hivatkozhat az Erasmus+ Nemzeti Irodájának hivatalos profiljaira.

#05 Hogyan oszthatok meg egy eseményt a közösségi médiában?
 1 – Az esemény előtt 

 • Használja az #ErasmusDays hashtaget, amikor csak tudja: a nyomtatott dokumentumokon, az emailjeiben vagy a honlapján!
 • Írja le a programot és gondoljon az előadók bemutatására is! Végül, ne felejtse el átirányítani olvasóit az eseménye oldalára további információért.
 • Publikáljon hasznos információt: időpontokat és helyszíneket, a szervezete elérhetőségeit, stb.

 2 – Az esemény közben 

 • Mutassa be az eseményt a közösségi média csatornáin az #ErasmusDays hashtaget használva és megemlítve a hivatalos közösségi média felületeinket!
 • Alakítson ki üzenő falat és beszélgetést a Twitteren is – amennyiben használja ezt a felületet.
 • Készítsen annyi tartalmat az esemény során, amennyit csak lehetséges: bármi jó lehet a közösség érdeklődésének felkeltése és fenntartása érdekében! Készítsen képeket az okos telefonjával, vegyen fel rövid videókat (ne legyenek hosszabbak 1-2 percnél), ahogy a résztvevők összefoglalják az eseményen szerzett tapasztalataikat.

 3 – Az esemény után 

 • Összegezze az eseményét és ossza meg a fontos mozzanatait!
 • Válassza ki a legérdekesebb nézőpontokat és foglalja össze őket az #ErasmusDays hashtaget használva!
 • Írjon cikkeket az eseményéről a honlapjára vagy blogjára, majd ossza meg a linkeket a közösségi média csatornáin!
 • Ha van rá lehetősége, küldjön hírlevelet a honlapja feliratkozói számára!
 • Erősítse az eseménye körüli érdeklődést!
 • Ne felejtse el megjelölni a közösségi média csatornáinkat a tartalmaiban! Nagyon fontos számunkra, hogy lássuk a bejegyzéseit, amiket így mi is megoszthatunk viszonzásképp a közösségi média csatornáinkon. :) 

Ha további kérdése merül fel, várjuk üzenetét az erasmusdays@tpf.hu e-mail címen.

 

 ESEMÉNYT SZERVEZEK 

#01 Honnan tudom beszerezni a kommunikációs eszköztárat?
Az országos Erasmus+ Nemzeti Irodája rendelkezhet a saját nyelvén íródott kommunikációs eszköztárral. Kérjük, ellenőrizze az Erasmus+ Nemzeti Irodája honlapját ezen a linken keresztül: https://www.erasmusdays.eu/contact-erasmus/ 

#02 Honnan tudok hivatalos dokumentumokat igényelni az eseményemhez?
Igazolást és egyéb dokumentumokat a Europe Direct Information Centre (EDIC) honlapján keresztül igényelhet: https://europa.eu/european-union/contact/meet-us_en 

#03 Igényelhetek egynél több #ErasmusDays nyomtatott kommunikációs eszköztárat?
Eseményenként csak egy kommunikációs eszköztárat lehet igényelni. Az Erasmus+ projektek számára kiosztott költségvetés magában foglalja a disszeminációs tevékenységeket. További anyagokért, szórólapokért az intézménye kommunikációs részlegéhez fordulhat.

#04 Rendeltem egy #ErasmusDays nyomtatott kommunikációs eszköztárat. Mikor érkezik meg?
A kiszállítási idő országonként változó lehet. Általánosságban elmondható, hogy ha az eseménye jóváhagyott és rendelt egy eszköztárat, akkor meg kell kapnia legkésőbb egy héttel az #ErasmusDays kezdete előtt. Hogy többet tudjon meg az esetleges késésekről, kérjük, ellenőrizze az Erasmus+ irodájának elérhetőségét a következő linken keresztül: https://www.erasmusdays.eu/contact-erasmus/ 

#05 Mit tartalmaz az #ErasmusDays nyomtatott kommunikációs eszköztár?
Az #ErasmusDays nyomtatott kommunikációs eszköztárának tartalma országonként eltérő lehet. Vannak olyan országok, amelyek nem tudnak kommunikációs eszköztárat biztosítani. Kérjük, ellenőrizze az Erasmus+ irodájának elérhetőségét a következő linken keresztül, hogy több információt szerezzen az országa #ErasmusDays eszköztáráról: https://www.erasmusdays.eu/contact-erasmus/ 

#06 Minden #ErasmusDays résztvevő ország kap nyomtatott kommunikációs eszköztárat?
Nem, a nyomtatott eszköztárak nem elérhetőek minden országban. Kérjük, ellenőrizze az Erasmus+ irodájának elérhetőségét a következő linken keresztül, hogy több információt szerezzen az országa #ErasmusDays eszköztáráról: https://www.erasmusdays.eu/contact-erasmus/ 

#07 Regisztráltam az eseményemet a honlapon, de szerkeszteni szeretném. Hogyan tehetem ezt meg?
Ha bármilyen információt változtatni kíván az eseményével kapcsolatosan (dátum(ok), tartalom, képek, stb), kérjük, küldje el a módosításokat nekünk, az eseménye nevével és linkjével együtt az erasmusdays@tpf.hu email címre!

#08 Regisztráltam az eseményemet a honlapon, de nem látom a térképen – mit tegyek?
Minden beküldött eseményt egy adminisztrátor hagy jóvá, mielőtt láthatóvá válik a térképen. Ez azt jelenti, hogy lehet némi késés az esemény beküldése és a jóváhagyása között. Úgyhogy aggodalomra semmi ok: ha kapott visszaigazoló emailt, az eseménye hamarosan jóváhagyásra kerül!

#09 Regisztráltam az eseményemet a honlapon, de nem kaptam visszaigazoló emailt. Mi a teendő?
Amikor egy esemény beküldésre kerül a honlapon, pár percen belül automatikus üzenetet küld az oldal a regisztráció visszaigazolásáról. Ha nem kapná meg az üzenetet, kérjük, ellenőrizze újra email fiókját, beleértve a „spam” mappát is. Ha így sem találja, de úgy gondolja, hogy helyesen regisztrálta az eseményét, kérjük, várjon 72 órát, majd ellenőrizze, hogy megjelenik-e az események térképén. Előfordulhat, hogy technikai okból kifolyólag nem került kiküldésre a visszaigazoló email. Ha 72 óra elteltével sem látja megjelenni a térképen eseményét, kérjük, regisztrálja újra, vagy írjon nekünk az erasmusdays@tpf.hu email címen!

#10 Regisztrálni szeretném az eseményemet a honlapon, de nem tudom beküldeni, mert egy kép is szükséges hozzá. Mi a teendő?
Letöltheti honlapunkról a digitális eszköztárat, amelynek vizuális anyagai közül bármelyiket felhasználhatja az esemény regisztrálása során. Kérjük, a beküldés előtt ellenőrizze, hogy ne legyen túl nagy a fájlméret (ideális esetben kevesebb, mint 500 KB).

#11 Mi a határideje az eseményem regisztrálásának a honlapon?
Szeptember 22-ig tudja regisztrálni eseményét az #ErasmusDays oldalán. A regisztráció lezárult.

#12 Szervezhetek #ErasmusDays eseményt 2019. október 10-12 előtt vagy után?
Az #ErasmusDays hivatalos dátumai 2019. október 10, 11 és 12. Ezektől eltérő dátumot nem lehet megadni a regisztráció során a honlapon, mivel a különféle események és tevékenységek kifejezetten ezeken a napokon történő koncentrációja a cél, amely garantálja az erős média jelenlétet.

#13 Kötelező Erasmus+ támogatottnak lenni ahhoz, hogy eseményt szervezzek az #ErasmusDays keretén belül?
Nem, nem feltétlenül kell Erasmus+ projekt támogatottnak lennie ahhoz, hogy részese legyen az #ErasmusDays eseménysorozatnak. Akkor is szervezhet eseményt, ha nonprofit egyesületnél, információs központnál vagy a külföldi oktatás és továbbképzés területén érdekelt közhasznú vagy privát szervezetnél dolgozik. Az Erasmus+ program iránti elköteleződés kifejezése egyéni szinten is lehetséges a közösségi médián keresztül: részletek itt.

Ha további kérdése merülne fel, várjuk üzenetét az erasmusdays@tpf.hu e-mail címen.

 

Utolsó módosítás: 2020.07.20.