Erasmus ösztöndíj hallgatóknak

  Erasmus+ tanárok

  Erasmus+ Ifjúság és Eurodesk

  Európai Ifjúsági Portál

  100újélmény

  Campus Mundi ösztöndíjak

  Europass Magyarország

  Európa a polgárokért program

  A tanulás jövője

  Study in Hungary

  ErasmusPlus_HU

  Campus Mundi




Minőségi egyetemre járok? Hogyan mérhető?

A minőségbiztosítás a felsőoktatásban a képzések mind magasabb színvonalát, azaz alapvetően a hallgatók érdekeit hivatott szolgálni. A belső minőségbiztosítás az adott felsőoktatási intézmény saját mechanizmusait jelenti, a külső minőségbiztosítási értékeléseket pedig erre a célra létrehozott ügynökségek végzik.

Elolvasom

Tanulmányok, elhelyezkedési lehetőségek

A felsőoktatásban több szinten (ciklusban) és többféle képzésben lehet tanulni (lásd ebben a cikkben), és különböző végzettségeket, szakképzettségeket szerezni. A bolognai ciklusos képzési szerkezet egyik előnye, hogy már rövidebb tanulmányi idő után is szerezhető felsőfokú végzettség és a munkaerőpiaci szereplők által értelmezhető szakképzettség. Ezáltal rugalmasabban lehet a tanulási pályát bejárni és az életpályát alakítani.

Elolvasom

A felsőoktatás rendszere Magyarországon

Magyarországon összesen 38 egyetem és 29 főiskola működik jelenleg. Az egyetemek nagy része (27) állami, a többi magán, illetve egyházi tulajdonban van. Az egyetemek és főiskolák közötti különbség elsősorban méretbeli: az egyetemeken nagyobb az oktatók, hallgatók és a nem-oktató szakszemélyzet létszáma, a főiskolák viszonylag kisméretűek, kevés oktatóval, hallgatóval.

Elolvasom

Minden jog fenntartva, 2014 © Tempus Közalapítvány

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/002298
Engedélyszám: E/2020/000342

TEMPUS KÖZALAPÍTVÁNY 1077 BUDAPEST, KÉTHLY ANNA TÉR 1. • TELEFON: (+36 1) 237-1300 • INFÓVONAL: (+36 1) 237-1320
E-MAIL: INFO{KUKAC}TPF.HU