KIEGÉSZÍTŐ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A STIPENDIUM HUNGARICUM PROGRAM, A STIPENDIUM HUNGARICUM SPORT ÖSZTÖNDÍJPROGRAM ÉS A DIASZPÓRA FELSŐOKTATÁSI ÖSZTÖNDÍJPROGRAMBAN VALÓ INTÉZMÉNYI RÉSZVÉTELRE 

a 2024/25-ös tanévre vonatkozóan

ONLINE PÁLYÁZATI FELÜLET


Az intézményi pályázat elektronikus benyújtásának határideje: 

2023. május 31. (szerda) 12:00 óra

 

Pályázati felhívás 2024-2025

Pályázati kitöltési útmutató (2023.03.21.)

Stipendium Hungaricum működési kódex

 

Intézményi pályázatok: Képzések és felsőoktatási előkészítő tanulmányok

A Tempus Közalapítvány Kuratóriuma pályázatot hirdet a Stipendium Hungaricum programban, a Stipendium Hungaricum Sport Ösztöndíjprogramban és a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramban való intézményi részvételre.

A Stipendium Hungaricum (SH) ösztöndíjprogramban való részvételre jogosító intézményi keretmegállapodás a 2021/22-es tanévvel bezárólag szabályozza a felsőoktatási intézmények részvételét az ösztöndíjprogramban. A 2021/22-es tanévtől a keretszerződés hatálya alá került a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramban (DFP), míg a 2022/23-es tanévtől a Stipendium Hungaricum Sport Ösztöndíjprogramban (SHS) történő intézményi részvétel is.

2021-ben a 2022/23, 2023/24 és 2024/25-ös tanév vonatkozásában intézményi pályázat került kiírásra a két ösztöndíjprogramban való intézményi részvételre. Jelen felhívás azon intézmények számára kínál csatlakozási lehetőséget, amelyek jogosultak a programban részt venni, de a 2024/25-ös tanévre vonatkozóan még nem rendelkeznek nyertes intézményi pályázattal (SH licenc).

Az SH licenc-cel még még nem rendelkező intézmények a 2024/25-ös tanévtben kizárólag abban az esetben tudnak új ösztöndíjasokat fogadni az ösztöndíjprogramokban, ha erre a jelen pályázat keretében jogot szereznek. A pályázati eljárás eredményeként a jogosultságot szerző intézményekkel 2024-tól új keretszerződés megkötésére kerül sor.

 

Formai kritériumok

A) Általános formai kritériumok

A pályázat a pályázati határidőre megfelelő űrlapon hiánytalanul benyújtásra került elektronikusan a http://palyazat.tpf.hu címen.

A pályázathoz csatolták a pályázó intézmény hivatalos képviselője által aláírt beszkennelt nyilatkozatot elektronikus formában.

B) Speciális formai kritériumok

Az SH, az SHS és a DFP ösztöndíjprogramban pályázat benyújtására a Stipendium Hungaricum program működési szabályzatának II.3-as pontjában meghatározott intézményi kör jogosult. További, az intézményre vonatkozó formai kritériumokat a Pályázati Felhívás tartalmaz.

Az ösztöndíjprogramokban azok az idegen nyelvű

vehetnek részt, amelyekre vonatkozóan a felsőoktatási intézmények sikeres pályázatot nyújtottak be.

További részleteket a pályázattal kapcsolatban a Pályázati felhívás tartalmaz.

 

Utolsó módosítás: 2023.03.22.