Igen, azonban felhívjuk a figyelmét, hogy a 2021/2022-es tanévre a magyar fél ösztöndíjtámogatása nem elérhető. Ebben az esetben csak a külföldi partner által felajánlott juttatásokat tudja igénybe venni. Ennek részleteiről az új Pályázati felhívás 1 sz. mellékletéből tájékozódhat.

Ha rendelkezik a partner igazolásával arról, hogy a halasztását támogatja a 2021/2022-es akadémiai évre, akkor nem szükséges újra pályáznia.

Ha nem rendelkezik ilyen jóváhagyással, akkor halasztani csak újrapályázással tud.

Felhívjuk azonban a figyelmét, hogy a 2021/2022-es tanévre a magyar fél ösztöndíjtámogatása nem elérhető. Ebben az esetben csak a külföldi partner által felajánlott juttatásokat tudja igénybe venni. Ennek részleteiről az új Pályázati felhívás 1 sz. mellékletéből tájékozódhat.

Kérjük, keresse az 1. sz. mellékletben külföldi kapcsolattartónak megadott kontaktszemélyt a kérdésben. Amennyiben ilyen személy nem található a táblázatban, azt javasoljuk, hogy írjon a megadott külföldi partnerintézmény honlapján elérhető cím valamelyikére, vagy érdeklődjön Tempus Közalapítvány kapcsolattartónak megadott munkatársánál.

A „Pályázati adatlapot” a pályázati felületen belül, a pályázati adatlap feltöltése nevű „task”-ra kattintva találja. 

Vagy arre a linkre kattintva.

 

A dokumneumokat elegendő csak angolul beadni, de elfogadjuk a fogadó ország hivatalos nyelvén is abban az esetben, ha mellékeli vagy angol vagy magyar nyelven is ugyanezt a dokumentumot.

Pl. ha valaki Jordániába pályázik, akkor a dokumentumokat elég csak angolul VAGY arabul ÉS angolul/magyarul kell beadni.

A magyar/angol nyelvű dokumentumokra a TKA-hoz történő pályázáshoz van szükség, az idegen nyelvű dokumentumokat pedig a külföldi partnernek továbbítjuk.

Kivételek:

- A pályázati adatlap - csak az online elérhető magyar verziót kell kitölteni és feltölteni

- nemzetközi nyelvvizsgák (pl. HSK) - ezek esetén nincs szükség fordításra

- egyéb, opcionálisan feltölthető dokumentumok (pl. közéleti, sport, művészeti tevékenységről igazolás) - ezeket elfogadjuk csak magyar nyelven is.

Ez nem probléma, mivel a elfogadjuk azon pályázók pályázatát is, akik az ösztöndíja megkezdése előtt egy éven belül szerezték meg diplomájukat/doktori fokozatukat. Ebben az esetben, kérjük, hivatalos dokumentummal igazolja a diplomaszerzés/fokozatszerzés időpontját.

A külföldi partnerrel a Tempus Közalapítvány tartja a kapcsolatot. A pályázáshoz nincs szükség „Letter of Acceptence”-re.

KIVÉVE: Kína esetében a hallgatóknak a CSC-hez történő pályázás előtt fel kell venniük a kapcsolatot a fogadóegyetemmel. Erről bővebben itt lehet tájékozódni: http://hungary.lxgz.org.cn/publish/portal15/tab5284/info136795.htm

 

A tanszéki ajánlást érdemes rögtön angolul kérni, vagy a fogadó ország hivatalos nyelvén és angolul/magyarul. A csak magyarul beadott tanszéki ajánlás formai hibának minősül, hiszen az a partner számára nem megfelelő. Az ajánláshoz nincs sem magyar, sem angol nyelvű formanyomtatvány.

A nyelvtudás igazolása mindig az 1. sz. mellékletben szereplő munkanyelvből szükséges. Ha egy országnál csak a fogadó ország nyelve szerepel, angol nem, akkor nincs szükség angol nyelvtudásra. Ha szerepel az angol is, akkor a pályázónak elfogadjuk az angol nyelvtudást igazoló dokumentumot is, és a fogadó ország nyelvének ismeretét igazoló dokumentumot is. (mindkettő nyelvtudást igazoló dokumentummal természetesen ilyen esetben nem kell rendelkeznie a pályázónak)

Részletekről érdemes tájékozódni az 1. sz. mellékletben megadott weboldalakon is.

Amennyiben a választott egyetemen a választott képzés elérhető angol nyelven, természetesen nem szükséges az arab nyelv ismerete.

Részben. A Tempus Közalapítványhoz történő pályázáshoz elegendő, ha az érettségiről csak magyar nyelvű dokumentum áll rendelkezésére, és idegen nyelven igazolást az egyetem/főiskola idegen nyelvi lektorátusa vagy az idegen nyelvi tanszék állított ki. Azonban előfordulhat, hogy a partner kérni fogja a nyelvvizsgát a pályázatához.

A legutolsó lezárt félévre vonatkozó leckekönyvi másolatra van szükség. Ha még nem áll rendelkezésre az őszi szemeszterre vonatkozó, akkor az előző évi tavaszi.

A COVID pandémia miatt halasztó, korábban nyertes pályázók feltölthetik a tavaly benyújtott leckekönyvi másolatot is.

Az összesített korrigált kreditindexre mindenképpen szükség van legalább angol nyelven. Ilyen esetben, kérjük, az ügyintéző kézzel írja rá a leckekönyvi másolatra az értéket, ez után aláírásával és pecsétjével hhitelesítse. A korrigált kreditindex hiánya esetén a pályázat formai hibásnak minősül.

Ezeket a dokumentumokat elegendő magyar nyelven benyújtani, amennyiben az igazoló fél nem tud angol nyelvű igazolást kiállítani.

Nincs kötelezően használandó formanyomtatvány. Önéletrajz és motivációs levél esetében javasoljuk az Europass sablon használatát.

A Tempus Közalapítványhoz történő pályázáshoz nincs rá szükség, viszont a külföldi partner a későbbiekben kérhet ilyen dokumentumot. Erről és az esetleges további dokumentumok szükségességéről minden esetben értesíteni fogjuk a nyertes pályázókat.

A mobilitás kezdő időpontjához a napot is szükséges megadni, amikor előreláthatólag tervezi a kiutazást. Ez a későbbiekben módosulhat.

Az ösztöndíjról való lemondásról lehetőség szerint minél előbb értesítse a külföldi fogadó partnert.

Utolsó módosítás: 2020.10.15.