Európai Szolidaritási Testület: A képzés

Háromnapos „képzés-trilógia” a Szolidaritás Hőseinek, amelyben a projekttervezésé a főszerep!

Időpont: 2019.09.18. - 2019.09.20.
Helyszín: Tempus Közalapítvány, 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1., VI. emelet, Brüsszel terem

Ti is olyan „mindennapi hősök” vagytok, akik jobbá szeretnék tenni a világot? El tudjátok képzelni, hogy ebben egy külföldi önkéntes is segíti a csapatot, és szeretnétek többet tudni arról, ez hogyan valósítható meg? Érdekelnek az Európai Szolidaritási Testület lehetőségei, sőt már bele is kezdtetek a Minőségi Tanúsítvány megszerzésébe? Akkor A képzés-trilógia nektek szól!

A Tempus Közalapítvány bemutatja – Európai Szolidaritási Testület: A képzés. 

FŐBB SZEREPLŐK

  • A Szolidaritás Hősei: Ti, a „mindennapi hősök”, akik valami jót szeretnétek tenni, és ehhez lehetőséget kerestek.
  • Projekttervezés: A képzés-trilógia központi szereplője, aki bemutatkozik elméleti alapjaival és gyakorlati ismereteivel.
  • Keretek: szilárd, de sokszínű jellem; a Szolidaritási Testület céljai és értékei.
  • Megvalósítás: változékony figura, akinek jellemét a projekt megvalósításához szükséges tényezők formálják.
  • Hatás: Megvalósítás fia, a projekt eredményeinek összessége.

TARTALOM

Az Európai Szolidaritási Testület: A képzés a Szolidaritás Hőseinek története. A háromnapos trilógia során a Hősök barátságot kötnek a projektet meghatározó Keretekkel, majd szembenéznek a Megvalósítás kihívásaival. A Hősök cselekedetei azonban nem maradnak következmények nélkül, amire a trilógia utolsó részében a Hatás rá is világít… SPOILER!: A Szolidaritás Hősei sikeresen veszik a próbatételeket és kalandjaik során bölcsebbek lesznek: az önkéntes projektek megvalósításához szükséges alapvető információkkal és gyakorlati ismeretekkel gazdagodnak. 

A TRILÓGIA RÉSZEI

2019. SZEPTEMBER 18. – Vol.1: A KERETEK

Hogyan lesz ötletből pályázat? A képzés-trilógia első része a Keretek és a Szolidaritás Hőseinek találkozását dolgozza fel: kiemelt szerepet kapnak a Szolidaritási Testület alapcéljai és alapértékei, valamint azok kapcsolata a projektcélokkal és szervezeti igényekkel.

2019. SZEPTEMBER 19. – Vol.2: A MEGVALÓSÍTÁS

Mire kell figyelni a megvalósítás során? A képzés második részében a Szolidaritás Hősei szembenéznek azokkal a tényezőkkel, amelyekre a projekt megvalósítása során érdemes ügyelni.

2019. SZEPTEMBER 20. – Vol.3: A HATÁS

Mi kell ahhoz, hogy a projektből eredmény legyen? A Szolidaritás Hőseinek történetében végül a projekt Hatásának tervezése és nyomon követése, valamint az eredmények kommunikációja kap szerepet.

A TRILÓGIA MONDANIVALÓJA

A képzés-trilógia során a szolidaritás területén aktív Hősök:

  • jobban átláthatják és megérthetik az Európai Szolidaritási Testület tevékenységtípusait, kiemelten az önkéntes projekteket;
  • megtudhatják, hogyan használhatják fel hatékony(abb)an az Európai Szolidaritási Testület lehetőségeit a szervezetük és célcsoportjuk igényeinek megfelelően;
  • olyan tudást szerezhetnek, amellyel jó minőségű pályázatokat és sikeres projekteket tervezhetnek és valósíthatnak meg.

A SZOLIDARITÁS HŐSEI

Ez a történet olyan szervezetekhez, intézményekhez, informális ifjúsági csoportokhoz illik, akik:

  • ismerik az Európai Szolidaritási Testület céljait, prioritásait, illetve tevékenységtípusait, és karakterleírásukban szerepel az alábbiak valamelyike:
    • önkéntesek vagy fiatal munkavállalók fejlődéstörténetét kísérnék végig az Európai Szolidaritási Testület keretében;
    • fiatal hősök támogatását tervezik szolidaritási projekt megvalósításában;
    • van Minőségi Tanúsítványuk, és első pályázati kalandjuk előtt állnak;
    • a Minőségi Tanúsítvány megszerzésébe vágták a fejszéjüket;
    • korábban szerepet vállaltak már önkéntes projekt megvalósításában (Európai Önkéntes Szolgálat/E+ önkéntesség), de nehézséget okoz tevékenységük integrálása az Európai Szolidaritási Testület keretrendszerébe;
    • olyan új munkatárs csatlakozott pályázati kalandjukhoz, aki többet szeretne tudni az Európai Szolidaritási Testület lehetőségeiről.

Ahhoz, hogy jól vegyétek A képzés akadályait, ismerni kell az Európai Szolidaritási Testület alapvető célkitűzéseit és tevékenységtípusait. Ajánlott előzetesen:

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

A képzés-trilógia ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi jelentkezési lap kitöltésével lehet legkésőbb 2019. szeptember 9. nap végéig. A jelentkezés sikerességéről minden jelentkezőt legkésőbb 2019. szeptember 12-ig értesítünk.

A trilógia három összefüggő képzési napból áll, az egyes részek tartalma egymásra épül. Speciális esetben lehetőség van egy-egy részre külön jelentkezni, ugyanakkor a kiválasztásnál előnyt élveznek azok a jelentkezők, akik mind a három napon részt tudnak venni.

A képzés során a Tempus Közalapítvány szendvicsebédet* biztosít a résztvevők számára. A felmerülő utazás- és szállásköltségekhez a szervezőknek nem áll módjukban hozzájárulni.

*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy gluténmentes ellátás biztosítása jelenleg nem áll módunkban.

A képzés-trilógia kizárólag az Európai Szolidaritási Testület tevékenységtípusairól szól, ha az Erasmus+ ifjúsági területén pályáznál, akkor az E+ vitaminnal kaphatsz ehhez plusz energiát. További részletek és jelentkezés itt.

Utolsó módosítás: 2019.09.10.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Kedves Szolidaritás Hőse!

Rendszerünk rögzítette a regisztrációd, amelynek elfogadásáról szeptember 12-ig e-mailben értesítünk.

Ha szeretnél hírt kapni még hasonló képzésekről, érdekes kiadványokról és fontos pályázai információkról, iratkozz fel hírlevelünkre!

Üdvözlettel,
a Tempus Közalapítvány