Az én ügyem a te ügyed! 3. rész – Így is lehet tanulni?

Online eseménysorozat fiatalok helyi társadalmi kezdeményezésének támogatására. A harmadik rész témája: Így is lehet tanulni? Élményalapú tanulás a közösségi kezdeményezésekben.

Időpont: 2020.05.28. 17:00-18:30
Helyszín: webinárium

Szeretnéd valahogyan jobbá tenni a helyi közösséget, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Kapcsolódj be négyalkalmas online eseménysorozatunkba, és merülj el a helyi kezdeményezések világában! 

Harmadik alkalom: Így is lehet tanulni?
Élményalapú tanulás a közösségi kezdeményezésekben
témagazda, facilitátor: Szalai Zita 

Miről szól a műhely?
"Ott egy csapat fiatal, akik játszanak" - ifjúsági szervezetek munkatársai sokszor hallják ezt a mondatot. Külsős szemmel nem is gondolnánk, hogy ők nem csupán játszanak, hanem közben valamit tanulnak. A workshop célja, hogy megismerjük, hogyan lehet tudatosítani ezeket a tanulási folyamatokat, és hogyan tudunk élményalapú tanulási folyamatot kialakítani közösségi szinten. Mindemellett választ kapunk arra a kérdésre is, hogy mi a különbség a formális, a nemformális és az informális tanulás között, és hogyan valósíthatunk meg olyan sikeres közösségi kezdeményezéseket, amelyek alapját a cselekedve tanulás képezi.

Ki a facilitátor?
"Több mint 10 éve foglalkozom fiatalok közösségeinek támogatásával, ifjúsági projektek szervezésével, valamint főként nemzetközi szintéren tevékenykedem mint képző és facilitátor. Munkám során kiemelkedően fontosnak tartom, hogy a fiatalokat minél inkább be tudjuk vonni közösségépítő programokba, együttműködésekbe és önkéntességen alapuló projektekbe. Tudásom és tapasztalataim szerteágazóak a civil szektor más területein is, de minden esetben azt képviselem, hogy közösségi élményeken keresztül, cselekedve tanulni a legjobb." (Szalai Zita, Tudatos Ifjúságért Alapítvány)

Érdekel a téma, szeretnéd hallani Zita tapasztalatait? Válaszolj a lenti kérdésekre és jelentkezz a műhelyre!

(maximális létszám 40 fő) 

Az eseménysorozat további alkalmaira a linkre kattintva tudsz regisztrálni:

Az én ügyem? – Elköteleződés egy kiválasztott cél mellett
Időpont: 2020. május 14., 17:00 - 18:30
Regisztráció

Az én ügyem a te ügyed? – Közösségi kezdeményezések
Időpont: 2020. május 21., 17:00 - 18:30
Regisztráció

Hogyan legyek jól szervezett? – Projektmenedzsment tippek
2020. június 4., 17:00 - 18:30
Regisztráció

Ezeken az alkalmakon nemcsak a közösségi kezdeményezések világában merülhetsz el, hanem arra is felkészülhetsz, hogy szolidaritási projektre pályázz, és EU-s támogatással megvalósítsd a saját ötleted. Szeretnél többet megtudni a szolidaritási projektekről? Olvasd el cikksorozatunkat!

Utolsó módosítás: 2020.05.07.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációdat, amelynek elfogadásáról a későbiekben e-mailben értesítünk.

Szeretnél ehhez hasonló lehetőségekről később is hírt kapni? Kövess minket Facebookon!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány