Az én ügyem a te ügyed! 4. rész – Hogyan legyek jól szervezett?

Online eseménysorozat fiatalok helyi társadalmi kezdeményezésének támogatására. A negyedik rész témája: Hogyan legyek jól szervezett? Projektmenedzsment tippek.

Időpont: 2020.06.04. 17:00-18:30
Helyszín: webinárium

Szeretnéd valahogyan jobbá tenni a helyi közösséget, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Kapcsolódj be négyalkalmas online eseménysorozatunkba, és merülj el a helyi kezdeményezések világában!

 

Negyedik alkalom: Hogyan legyek jól szervezett? 
Projektmenedzsment tippek
témagazda, facilitátor: Enyedi Imre

Miről szól a műhely?

Közösségi projektek tervezésénél a közösség megszólítása, az igények felmérése mellett fontos maga a tervezési folyamat is. Akárcsak egy szülinapi buli szervezése esetén, projektmenedzsment során is ügyelni kell a részletekre és a megfelelő időzítésre. A foglalkozás alatt olyan projektmenedzsment tippeket és módszereket ismerünk meg, amelyek hasznosak lesznek, amikor a saját közösségi projekteteket tervezitek - hogy minden ötlet olyan könnyedén kivitelezhető legyen, mint egy meglepetés szülinapi buli!


Ki a facilitátor?

"Az aktív közösségi élet egyik velejárója, hogy a cselekvő egyén - mintegy többszálon futó képregényben – elkezdi látni, hogy az egyes célok eléréséhez milyen feladatokat kell elvégezni. A rengeteg tennivaló olykor már túl sok vagy éppen össze-vissza csomózva a fejükre nő. Ekkor kell bevetni a tudatos tervezést! Ebben nemzetközi projektkoordinátorként és trénerként sok tapasztalatot szereztem, ezeket a tapasztalatokat szívesen megosztom veletek is. 2004 óta aktívan dolgozok a hazai és nemzetközi ifjúsági munkában, számos fejlesztő folyamatban részt veszek és aktív szerepet vállalok a helyi ifjúságpolitikában is. A Szegedi Egyetem – Juhász Gyula Pedagógiai Karán szereztem ifjúságsegítői végzettséget 2010-ben. Az utóbbi években több nemzetközi ifjúsági projektet koordináltam. 2017 óta nemzetközi önkénteseket koordinálok Debrecenben négy fogadó intézmény együttműködésében." (Enyedi Imre, Debreceni Ifjúsági Szolgáltató Nonprofit Kft.)

Érdekel a téma, szeretnéd hallani Imre tapasztalatait? Tölsd ki a lenti jelentkezési lapot! 

(maximális létszám: 40 fő) 

 

 

Az eseménysorozat további alkalmaira a linkre kattintva tudsz regisztrálni:

Az én ügyem? – Elköteleződés egy kiválasztott cél mellett
Időpont: 2020. május 14., 17:00 - 18:30
Regisztráció

Az én ügyem a te ügyed? – Közösségi kezdeményezések
Időpont: 2020. május 21., 17:00 - 18:30
Regisztráció

Így is lehet tanulni? – Élményalapú tanulás a közösségi kezdeményezésekben
2020. május 28., 17:00 - 18:30
Regisztráció

Ezeken az alkalmakon nemcsak a közösségi kezdeményezések világában merülhetsz el, hanem arra is felkészülhetsz, hogy szolidaritási projektre pályázz, és EU-s támogatással megvalósítsd a saját ötleted. Szeretnél többet megtudni a szolidaritási projektekről? Olvasd el cikksorozatunkat!

Utolsó módosítás: 2020.05.07.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációdat, amelynek elfogadásáról a későbiekben e-mailben értesítünk.

Szeretnél ehhez hasonló lehetőségekről később is hírt kapni? Kövess minket Facebookon!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány