Alma a fán - Műhelysorozat – Fókuszban a társadalmi befogadás az oktatásban - Online

A Tempus Közalapítvány délutáni szakmai rendezvénysorozata az érintett szereplők számára

Időpont: 2020.10.01. 15:00-18:00
Helyszín: Zoom

Az évek óta népszerű Alma a fán pedagógusoknak és az Alma a fán – Fókuszban a korai iskolaelhagyás műhelysorozatunkhoz kapcsolódóan 2019-ben útjára indítottuk az Alma a fán – Fókuszban a társadalmi befogadás az oktatásban címet viselő műhelysorozatunkat, fórumot teremtve az együttműködésre, az együtt tanulásra a pedagógusok, szülők, iskola- és munkaközösség-vezetők mellett a társterületek szakemberei számára is. A délutáni, háromórás klubrendezvények célja, hogy az érintett szereplők számára teret biztosítsanak a párbeszédre és a tudásmegosztásra.

Tanulj meg többet tenni!
Online és offline jó gyakorlatok, módszertanok a tanulók támogatásához

Célcsoport: iskolavezetők, pedagógusok, ifjúságvédelmi felelősök, pedagógiai szakszolgálatok, szociális és gyermekvédelmi intézmények szakemberei, iskola-egészségügyben dolgozók és civil szervezetek képviselői, illetve a témában érintett további szakemberek 

Jelentkezés: A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A maximális létszám: 100 fő, a jelentkezések elfogadása a regisztráció sorrendjében történik (túljelentkezés esetén ez alól kivételt jelenthet, ha egy intézményből aránytalanul sok jelentkező lenne). 

Háttér: A minket körülvevő világ globális, mélyre ható átalakulása, az információs és kommunikációs technológiai fejlődés, a társadalmi, gazdasági, kulturális viszonyaink átstrukturálódása összességében a tudásról, a tudás átadásáról, a tanulásról való képünk átalakulását vonja maga után, és eközben számos kérdést vet fel. 

Műhelyünk célja, hogy a Tempus Közalapítvány Tudásmenedzsment csoportjának munkatársaival, a meghívott előadókkal és műhelyvezetőkkel együttműködve átgondoljuk, hogy milyen eszközökkel tudjuk támogatni az iskolákat és diákjaikat a jövő kihívásaira való felkészülésben. Bemutatunk olyan Tudásportálokat, mint a School Education Gateway és az ESLplus portál, amelyek valóban segítséget tudnak nyújtani a tanároknak, iskolavezetőknek vagy akár döntéshozóknak. A portálok bemutatása után interaktív online feladatot fogunk végezni a résztvevőkkel. 

A műhelymunkát megelőzően a résztvevők két rövid, gondolatébresztő előadás keretében ismerhetnek meg a bemutatott portálokon is fellelhető jó gyakorlatokat.
 

Az első két alkalommal az alábbi témákat jártuk körül szakértőink segítségével, amelyek elérhető anyagait szintén figyelmükbe ajánljuk: 

  1. Hatékony kommunikációval a társadalmi beilleszkedésért küzdő gyerekek támogatásáért (2019. október 17.)
    https://tka.hu/rendezveny/12498/alma-a-fan-hatekony-kommunikacioval-a-tarsadalmi-beilleszkedesert-kuzdo-gyerekek-tamogatasaert 
  1. Befogadó oktatási környezet (2020. február 27.)
    https://tka.hu/rendezveny/13359/alma-a-fan-befogado-oktatasi-kornyezet


Program

14:30-15:00 Csatlakozás az online felülethez
15:00-15:10 Üdvözlés és a műhely bemutatása
Jakab Erika, koordinátor, Tudásmenedzsment csoport, Tempus Közalapítvány
15:10-15:20 Előadás: STAIRS - A Tempus Közalapítvány társadalmi befogadással foglakozó projektje
Csernovitz Adél, STAIRS projektkoordinátor, Tudásmenedzsment csoport, Tempus Közalapítvány
15:20-15:35 Előadás
Rihay ZsuzsaBüntetni vagy segíteni? Kihívást jelentő viselkedést mutató gyerekek a közoktatásban. A Helping Hand projekt bemutatása.
15:35-15:50 Előadás
Komjáthy ZsuzsaTanulom magam. Önismeret és pályaválasztás. Mentorálás és tanulás. 
A Pearls projekt két kísérleti programja iskolai környezetben.
15:50-16:00 Szünet
16:00-17:30

Műhelymunka

Tudásportálok a tanulók támogatására

Műhelyvezetők:
Csernovitz Adél, STAIRS projektvezető, Tempus Közalapítvány
Szabó Csilla, szenior koordinátor, Tempus Közalapítvány

Műhelyleírás: Amikor tanulók támogatásáról beszélünk, akkor pedagógusok és segítő szakemberek munkáját értjük ez alatt, akik felismerve helyzeteket, problémákat saját tudásuk, korábbi tapasztalatuk és ismereteik alapján mindent megtesznek, hogy az érintett tanulót támogatni tudják. Ahhoz, hogy tudásukat, ismereteiket bővíteni tudják ma már számtalan online forrás is elérhető. A workshopon olyan tudásportálokat mutatunk be, ahol könnyen találnak releváns anyagokat saját maguk célirányos fejlesztéséhez. Néhány gyakorlat során pedig, esettanulmányokat segítségül hívva, ki is próbáljuk, hogy hogyan érdemes keresni, hol milyen anyagokat találnak, ami segíti a munkájukat.

Mentimeter - eredmények

PADLET - interaktív feladat - eredmények

17:30-18:00 A műhely összegzése, válaszok a felmerült kérdésekre

Jelentkezési határidő: szeptember 28.

Az eseménnyel kapcsolatos kérdéseiket Jakab Erika koordinátornak, a rendezvény szakmai felelősének tehetik fel az erika.jakab{kukac}tpf.hu e-mail címen.

Utolsó módosítás: 2020.10.13.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány