Erasmus ösztöndíj hallgatóknak

  Erasmus+ tanárok

  Erasmus+ Ifjúság és Eurodesk

  Európai Ifjúsági Portál

  100újélmény

  Campus Mundi ösztöndíjak

  Europass Magyarország

  Európa a polgárokért program

  A tanulás jövője

  Study in Hungary

  ErasmusPlus_HU

  Campus Mundi


Erasmus+ projekttermékek

Kíváncsi, mi minden készült az Erasmus+ projektek keretében? Böngésszen projekttermék válogatásunkban!

Az alábbi leírásokból innovatív módszertanokat, applikációkat, társasjátékokat, tananyagokat, kurzusokat és számos más hasznos terméket ismerhet meg megvalósult Erasmus+ projektekből az oktatás, képzés és ifjúság területein. Az összegyűjtött anyagok bárki számára elérhetők és hasznosíthatók.

Inspirálódjon az Erasmus+ projekttermékekkel!

  

Összes címke felnőtt tanulás felsőoktatás ifjúság köznevelés szakképzésaktív állampolgárságdigitális oktatásegészségmegőrzésfenntarthatóságfoglalkoztatás és pályaorientációfogyatékossággal élőkhelyi ifjúsági munka fejlesztésehátrányos helyzetű fiatalok és felnőttekiskolai lemorzsolódáskompetencia- és készségfejlesztésközösség építésmezőgazdaságmobilitásművészeti nevelésnemformális tanulásnyelvoktatáspedagógusok fejlesztésetermészettudományoktársadalmi befogadásvállalkozókészség fejlesztéseóvodapedagógiaönkéntességBenne vagy? – Színházpedagógia a bullying megelőzésére

A színházi nevelés módszerei hatásosan hozzák felszínre a fiatal közösségek rejtett ügyeit, és képessé teszik a fiatalokat arra, hogy szót emeljenek a zaklatás témájában. Az Erasmus+ ifjúsági projekt keretében kutatási anyag, blog és online applikáció készült, melyek hosszú távon segíthetik a témakör megértését és a bullying megelőzését.

Elolvasom

Mit tanulhatunk az állatoktól? – Oktatási anyag az érzelmi intelligencia fejlesztéséért

A Rogers Személyközpontú Oktatásért Alapítvány egy Erasmus+ stratégiai partnerségi projektben térképezte fel az emberek és állatok interakcióját, mint az érzelmi intelligencia erősítésének terepét. Az együttműködés keretében számos ifjúságsegítőknek szóló módszertani anyag készült: jógyakorlat-gyűjtemény, képzési terv, résztvevői munkafüzet és óravázlatok.

Elolvasom

Vox Pop: a vita (nem) játék

Trénerek, tanárok, szülők és fiatalok egyaránt használhatják azt a vitajátékot, amelyet a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány Párbeszéd helyben érted című Erasmus+ ifjúsági projektje keretében készítettek.

Elolvasom

A Helyi Ifjúsági Munka Európai Chartája

A Europe Goes Local projekt eredményeképpen elkészült a Helyi Ifjúsági Munka Európai Chartája. Az Erasmus+ nemzeti irodák együttműködésével megvalósult projekt a helyi ifjúsági munka fejlesztését tűzte ki célul, és az elkészült kiadvány konkrét iránymutatássá alakítja az ifjúsági szakemberek tevékenységeinek céljait megfogalmazó dokumentumokat.

Elolvasom

PlayIN'clusive - Játékokkal a társadalmi befogadásért

A PlayIN’clusive című Erasmus+ ifjúsági projektben tíz különböző játékot fejlesztettek a részt vevő fiatalok. Létrehoztak egy kézikönyvet is, amelyet olyan fiataloknak terveztek, akik magukban vagy segítőjükkel szeretnének végighaladni a játékfejlesztés fázisain.

Elolvasom

Interkulturális asszociáció kártyajátékkal

A Dél-Alföldi Eurotender Ifjúsági Kulturális Oktatási és Környezetvédelmi Egyesület DixIt Yourself! című projektjében a résztvevők személyes történeteiket felhasználva készítették el az interkulturalitáshoz kapcsolódó képes kártyákat a Dixit nevű játék mintájára.

Elolvasom

Kézikönyv az iskolai lemorzsolódás ellen

A Firka Ifjúsági Egyesület Erasmus+ projektje a lemorzsolódás megelőzésére és a veszélyeztetett fiatalok megerősítésére fókuszált. Ifjúsági szakembereknek szóló tréningjük során olyan módszereket és eszközöket sajátíthattak el a résztvevők, melyekkel hatékonyan tudják felvenni a küzdelmet a lemorzsolódás problémájával. Az On the spot – How to stop youth dropout című projektben készült kiadványt iskolák is jól tudják hasznosítani.

Elolvasom

Oktatási anyag a városi méhészkedéshez

A Messzelátó Alapítvány Erasmus+ ifjúsági projektjében szakmai kiadványt készítettek a méhészetről, ezzel együtt pedig érzékenyítették a fiatalokat a társadalmi és környezeti témák iránt. A projekt jól mutatja, hogy egy speciális témán keresztül is megvalósulhat az aktív állampolgárságra nevelés.

Elolvasom

Települési ifjúsági munka a gyakorlatban

A Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság (GYIÖT) közel 40 települést és 455 résztvevőt vont be RÉszreVétel című Erasmus+ ifjúsági párbeszéd projektjébe. A projekt célja az volt, hogy a részt vevő fiatalok megismerjék a fenntartható településfejlesztés szempontjait, felmérjék saját közösségük igényeit, és ezek alapján fogalmazzák meg ötleteiket a döntéshozókkal történő párbeszédben. A projekt keretében elkészült kiadvány hiánypótló összefoglalása a települési ifjúsági munka módszertanának.

Elolvasom

Filmek az emberi jogokról

A Creative Elaphant Studio Kft. LAWrider című nemzetközi ifjúsági kezdeményezése három ország középiskolás fiataljainak együttműködésével zajlott le, akik az alapvető emberi jogok egyes cikkelyeit dolgozták fel általuk kitalált történetek alapján. A projekt keretében tíz darab tíz-tizenöt perces, emberi jogi témákat feldolgozó szkeccs filmsorozatot és az ezek témáját feldolgozó, tíz darab különálló óravázlatot hoztak létre, melyeket aztán széles körben terjesztettek Európa-szerte.

Elolvasom

Magyar Zsonglőr Egyesület – Circus pedagogy for youth workers - Útmutató a nemformális tanuláshoz

Az ifjúsági projektek egyik alapköve a fiatalok nemformális tanulása, ám ritkán esik szó a nemformális tanításról. Milyen eszközök állnak az ifjúságsegítők rendelkezésére, és hogyan adják át őket a fiataloknak? A Magyar Zsonglőr Egyesület Circus pedagogy for youth workers tréningjén készült útmutató segítségével a résztvevő ifjúsági szakemberek a képzést követően saját maguk is képesekké váltak nemformális tanulási módszerek elsajátítására és átadására, melyeket mindennapi munkájukba és saját nemzetközi projektjeikbe is beépíthetnek.

Elolvasom

Kis könyv nagy ötletekhez

Módszertani kézikönyvet készített a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány a fiatalok problémamegoldó és kreatív tervezési készségeinek fejlesztéséhez. A kiadványt tanulássegítő céllal alkották meg, és konkrét óravázlatokat is készítettek, hogy a probléma alapú tanítást a pedagógusok beépíthessék az óráikba.

Elolvasom

Minden jog fenntartva, 2014 © Tempus Közalapítvány

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/002298
Engedélyszám: E/2020/000342

TEMPUS KÖZALAPÍTVÁNY 1077 BUDAPEST, KÉTHLY ANNA TÉR 1. • TELEFON: (+36 1) 237-1300 • INFÓVONAL: (+36 1) 237-1320
E-MAIL: INFO{KUKAC}TPF.HU