Erasmus ösztöndíj hallgatóknak

  Erasmus+ tanárok

  Erasmus+ Ifjúság és Eurodesk

  Európai Ifjúsági Portál

  100újélmény

  Campus Mundi ösztöndíjak

  Europass Magyarország

  Európa a polgárokért program

  A tanulás jövője

  Study in Hungary

  ErasmusPlus_HU

  Campus Mundi


Történetek

Fedezd fel ösztöndíjas hallgatók történeteit a világ minden tájáról!

  

Összes címkeCampus HungaryCampus MundiCeepusErasmus+Magyar Állami Eötvös ÖsztöndíjSzakmai gyakorlatÁllamközi ösztöndíjakA hely, ami Mozartnak is kedves volt

„Az új környezet már önmagában is egy hatalmas motiváló erő, ami új lendületet adhat a tanulmányoknak.” – vélekedett András, aki a Liszt Ferenc Zeneakadémia hallgatója, és az előző szemesztert Salzburgban töltötte Campus Mundi ösztöndíjjal.

Elolvasom

Dánia, a kerékpárosok álma

Az ország, mely a legtöbb esetben “bezzeg” precedensként és a jólét megvalósulásának de facto-jaként kerül szóba, kivált a fiatalok körében. Dániának nem csupán a munkavállaló tömegek, de az egyetemista ifjúság szemében is rendkívül pozitív a megítélése. Nem csoda, hiszen az államilag támogatott oktatás, a messze földön híres edukációs módszerek, valamint a megszámlálhatatlan mennyiségű diákkedvezmény, ösztöndíj és képzések széles tárháza várja az érdeklődő hallgatókat belföldről és külföldről egyaránt.

Elolvasom

Szerelemben a hegyekkel

Borbála tanító szakos hallgatóként az osztrák hegyekben töltötte Campus Mundi ösztöndíjas időszakát, ezzel teljesülhetett a nagy álma. A kint szerzett új élmények és a nemzetközi barátságok pedig még nagyobb álmokat inspiráltak.

Elolvasom

Ösztöndíjjal a szomszédban

Angéla nem utazott messzire azért, hogy megtapasztalja, milyen egy szemesztert külföldön tanulni. Graz-ot választotta úticéljául, nem csak azért, hogy ne kerüljön túl messze szeretteitől, hanem azért is, mert a választott egyetemen kiemelkedő volt a fordító-tolmács képzés.

Elolvasom

Elzász varázsa

Mariann nem először járt már turistakánt a számára legkedvesebb vidéken, most azonban Campus Mundi ösztöndíjjal tért vissza, hogy felfedezze szakmája határtalan lehetőségeit.

Elolvasom

Ez az én utam!

Anna doktori kutatásának egyik célterülete Ruanda. A Campus Mundi segítségével az afrikai országban töltött idő tanulmányai mellett szakmai kapcsolataira is jó hatással volt.

Elolvasom

Hogyan lettem a VNUK reklámarca?

Márton felfedezte Ázsiát vietnami Campus Mundi féléve alatt. Az egyetem mellett dolgozott, életre szóló kapcsolatokat és élményeket szerzett, valamint nemzetközi tudományos kutatást végzett.

Elolvasom

24 óra alatt 4 évszak

Boglárka, Campus Mundi részképzése alatt, nem csak Írország legmagasabb hegyével, de az ír akcentussal is megküzdött és győzött.

Elolvasom

Új dimenziók a török-algír kapcsolatok kutatásában

Dániel az ELTE Történelemtudományi Doktori Iskola doktorandusza, Algériába juthatott el a Campus Mundi ösztöndíjjal. A rövid tanulmányút során kutatási témájának olyan új dimenzióját találta meg, amelyre Budapestről nem nyílt volna lehetősége.

Elolvasom

Toulouse, a második otthonom

Emese Campus Mundi ösztöndíjjal tanult a dél-franciaországi városban. Beszámolójában életéről, megpróbáltatásairól és felejthetetlen élményeiről ír.

Elolvasom

Ipari terméktervezőként lengyel barátainknál

Miután lezárták az egyetemen (Soproni Egyetem) a 6. félévem is, már pakolhattam a lengyel utazásomra. Fejlődni akartam, látni külföldön az ipart, megismerni mivel jobb kint, milyen teljesen egyedül boldogulni, új kapcsolatokat létrehozni. Ahogy az egyik kinti mentorom (hozzáteszem az egyik legkedvesebb és lelkesebb ember, akivel valaha találkoztam) fogalmazott, akklimatizálódtam.

Elolvasom

Innovatív oktatás Dániában

Dóra Dániában töltötte Campus Mundi részképzését. Olyan új tanulási és oktatási módszerekkel ismerkedett meg, melyek itthoni tanulmányai során is inspirálták.

Elolvasom

Kristálytani konferencia Oviedoban

Zsófia doktori kutatásának eredményeit prezentálta Spanyolországban az Európai Krisztallográfiai Társaság éves találkozóján. A rövid tanulmányút során olyan új irányzatokat és technikákat ismert meg, melyeket saját kutatásának fejlesztésére is fel tud használni.

Elolvasom

Kihozni a legtöbbet egy hét berlini kutatásból

Péter, az Eötvös Loránd Tudományegyetem történelemtudományi doktorandusz hallgatója, nemrég jött haza Berlinből, ahol egy hétig a Green Memory Archive levéltárban kutatott. A disszertációhoz szükséges hasznos anyagok gyűjtése mellett jutott ideje találkozni a régi barátokkal, meccset nézni 75 ezer emberrel és vasárnap reggel ellátogatni a piacra.

Elolvasom

A nyár, amikor lekerült pár hely a bakancslistámról

Martina, a Budapesti Corvinus Egyetem Turizmus-vendéglátás szakos tanulója, 2018 nyarát Minnesota alighanem legközkedveltebb szállodájában, a Grand View Lodgeban tölthette. A Campus Mundi ösztöndíj megpályázásával élete eddigi legjobb nyarában volt része, hiszen szakmai fejlődése mellett bakancslistájáról is kihúzhatott jó pár élményt és helyszínt.

Elolvasom

Munka, nyelvtanulás, sport Barcelonában

Ticián Campus Mundi szakmai gyakorlatát töltötte Barcelonában. Komfortzónájából kimozdulva is képes volt megteremteni magának az otthonos életrézrést miközben szakmailag és emberileg is fejlődött.

Elolvasom

Sétálva felfedezni Bilbaót

Annamária a Budapesti Gazdasági Egyetem nemzetközi gazdálkodás szakos hallgatója spanyol féléve során utazott, barátkozott, megtanult spanyolul és kinyílt előtte a világ.

Elolvasom

Idegtudomány Barcelonában

Bence a Barcelonai Egyetem Idegtudományi intézeténél töltött el egy hónapot, ahol doktori tanulmányainak keretében végzett kutatást.

Elolvasom

Valóra vált álom - tajvani ösztöndíj

Dávid Tajvanon töltött féléve során sok barátot szerzett, a velük együtt felfedezett utazások alkalmával pedig felejthetetlen élményekkel lett gazdagabb. Az izgalmas kalandok megélése mellett a tajvani egyetemi környezetben megtapasztalt különbségek személyesen és szakmailag is hatottak Dávidra.

Elolvasom

Fél év spanyol álom - szakmai gyakorlat Madridban

Zsófi minimális spanyol nyelvtudással vágott neki szakmai gyakorlatának Spanyolországban. Munkájáról, kinti élményeiről és legyőzött akadályairól mesél beszámolójában - mindezeket kiegészítve néhány hasznos tanáccsal.

Elolvasom

Gute Stube és design órák - Köln, ahol repül az idő

Lilla Campus Mundi ösztöndíjjal tanult Kölnben, az International School of Design-on, ahol rengeteg gyakorlati tapasztalatot szerzett. A közös projekteken való munka alkalmával egy nagyon jó közösség részéve vált, akikkel szakmailag is fejlődni tudtak.

Elolvasom

Mezőgazdasági tech-cég az 1000 domb országában

Eszternek az Európán kívüli világ felfedezésében India után Afrika volt a következő állomása, ahol egy mezőgazdasági startup cégnél kamatoztathatta pénzügyi ismereteit és ismerhetett meg egy teljesen másik kultúrát. A Ruandában töltött nyáron kiderült például az is, hogy Afrikában még az idő is máshogy telik...

Elolvasom

3 hét labormunka Angliában

Annamária harmadéves PhD hallgató a Szegedi Tudományegyetem Interdiszciplináris Orvostudományi Doktori Iskola képzésén. A Campus Mundi ösztöndíj révén 3 hetet töltött a Birminghami Egyetemen kutatás céljából, melynek eredményeit a doktori disszertációjában is fel fogja használni.

Elolvasom

Liege - Élet a kisvárosi kot-ban, Belgiumban

Dorottya főként a francia nyelvtudását szerette volna fejleszteni az ösztöndíjas időszak alatt, emellett színvonalas oktatásban is részesült. Kinti tanulmányi féléves tapasztalatait osztotta most meg velünk.

Elolvasom

ErasMustra - Campus Mundi módra

Orvosi esetismertetés gyakorlatok Münchenben - amitől igazán megérted a tananyagot! Vivien a Campus Mundi segítségével életreszóló tapasztalatokat gyűjtött, barátokat szerzett a világ minden tájáról - kikérdeztük őt élményeiről.

Elolvasom

Capoeira az iskolaudvaron, elektronmikroszkóp a laborban

Jordán Viktóriát egészen Brazíliáig repítette a Campus Mundi szakmai gyakorlat. Anyanyelvi környezetben tanult portugálul, olyan új labortechnikákat sajátított el, amikre itthon nem lett volna lehetősége és új barátságokat szerzett a világ másik feléről.

Elolvasom

London békés, művészi oldalán

Fanni design- és művészetelmélet szakos hallgatóként a londoni Kingston University egyetemen töltött el egy félévet. A lenyűgöző parkok, a pezsgő kulturális élet mellett az oktatók és tanárok nyitottsága tette a kint töltött időszakot emlékezetessé.

Elolvasom

Az igazi Kaliforniai álom

Egy félév Los Angelesben egy amerikai top egyetemen, hétvége Las Vegasban, tavaszi szünet Mexikóban, szörfözés Californiában– nem, ez nem álom, ez Anna elmúlt féléve Campus Mundi ösztöndíjasként.

Elolvasom

Felejthetetlen alapszakos szemeszter Los Angelesben

Evelin harmadéves pénzügy-számvitel szakos hallgatóként a los angelesi University of Southern California (USC) egyetemen töltött el egy félévet, amely időszak alatt nemcsak szakmailag fejlődött nagyon sokat, hanem számos felejthetetlen élményben is része volt.

Elolvasom

Papagájlesen Peruban

Természetes élőhelyükön, az amazóniai esőerdőben tanulmányozhatta kedvenc állatait Bővíz Marcell biológushallgató. Úgy hangzik, mint egy álom? Eredetileg az is volt, de egy Campus Mundi szakmai gyakorlatnak köszönhetően valósággá vált.

Elolvasom

„Győzd le a félelmed és vágj bele!”

Terdik Éva a Debreceni Egyetem hallgatójaként töltött egy félévet Jaén városában, Dél-Spanyolországban, ahol elmélyedhetett a spanyol kultúrában és közben barátságokat kötött a világ minden tájáról érkezett ösztöndíjasokkal.

Elolvasom

Környezetváltozás és új nézőpontok

Boglárka Hollandiában töltötte Campus Mundi félévét. A Groningenben töltött 5 hónap alatt sikerült kikerülnie az alkotói válságból és tovább tudott haladni kutatásával. Pihenésképpen pedig megismerkedett egy másik kultúrával és sok új emberrel.

Elolvasom

Svájc és a tömegspektrometria

Rita a Campus Mundi segítségével térhetett vissza Svájcba, hogy folytassa kutatásait, immáron doktorandusz hallgatóként. Az egy hónapig tartó tanulmányút magánéleti szempontból is fontos tapasztalat volt.

Elolvasom

Kreatív szabadság az U.S.A.-ban

Veronika design- és művészetelméletet hallgat a MOME-n, előző félévét pedig a Campus Mundi segítségével az USA-ban töltötte. Ez alatt az időszak alatt New Jersey-be járt egyetemre, lakása és munkahelye pedig New Yorkban volt.

Elolvasom

Az én életemben örök nyomot hagyott - szakmai gyakorlat Svédországban

Pece Veronika vagyok, a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi karának végzős anyagmérnök hallgatója. A január végétől húsvétig terjedő időszakot Svédország legészakibb megyéjének egy kis városkájában, Piteåban volt lehetőségem eltölteni Campus Mundi ösztöndíjasként, ugyanis szakdolgozatom témája az ottani kutatóintézethez kötődik.

Elolvasom

Intergenerációs mobilitás - terepszemle

Ádám többször járt már kint Romániában Campus Mundi ösztöndíjjal, gyakorlott pályázó, nem volt már neki teljesen idegen a közeg. Ezúttal a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen eltöltött rövid tanulmányutjáról mesélt nekünk.

Elolvasom

Campus Mundi reloaded

Ismétlés a tudás anyja, Campus Mundival még inkább! Csilip Andrea harmadszor vette igénybe az ösztöndíj nyújtotta lehetőségéket. Most rövid tanulmányútja során szerzett tapasztalatait osztja meg.

Elolvasom

Tánccal a bűnözés ellen, Kolumbiában

Londontól Ohióig többféle ösztöndíjjal tanult és kutatott már Szemessy Kinga táncos-koreográfus, aki Campus Mundi szakmai gyakorlat keretében legutóbb Kolumbiában önkénteskedett egy civil szervezetnél. Borzasztó körülmények között élő gyerekekkel foglalkozott egy olyan helyen, ahol a bűnözés a mindennapok része.

Elolvasom

Banglades 25

Bendegúz 25 napot töltött Bangladesben Campus Mundi ösztöndíjjal. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Doktori Program hallgatója Bangladesbe, a Dhakai Egyetem Katasztrófatudományi Tanszékére utazott.

Elolvasom

Bonsai-ok és kémcsövek

Tökéletes harmóniában telt Kiss Lola Virág két hónapos szakmai gyakorlata Japánban. A Szent István Egyetem PhD hallgatója doktori kutatásait végezte, miközben elvarázsolta a távol-keleti szigetország kultúrája, természeti szépsége és gasztronómiája.

Elolvasom

A Campus Mundiban nincs határ – Atomkutatóként Argentínában

Babcsány Boglárka reaktorfizikus, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem doktorandusza és oktatója. A Campus Mundi program támogatásával egy hónapos tanulmányútra mehetett Argentínába, ahol segítséget kapott a doktori kutatásához, és meglátogatta a világ egyik legkülönlegesebb jégmezőjét is.

Elolvasom

Kutatás Izmirben

Andrea 2 hónapos Campus Mundi szakmai gyakorlatát töltötte a törökországi Izmirben, melyen tapasztalatairól egy villáminterjúban faggattuk ki

Elolvasom

Pozitívan Dániában

Dózsa Lili a Budapesti Corvinus Egyetemről utazott Koppenhágába. A Copenhagen Business School hallgatóival töltött szemeszteréről mesél nekünk.

Elolvasom

Sebészeti gyakorlat Buffalo-ban

Hatodéves kötelező gyakorlataimból három hónapot az Amerikai Egyesült Államokban, Buffalo-ban töltöttem, a Hungarian Medical Association of America (HMAA) nevű szervezetnél.

Elolvasom

Minden jog fenntartva, 2014 © Tempus Közalapítvány

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/002298
Engedélyszám: E/2020/000342

TEMPUS KÖZALAPÍTVÁNY 1077 BUDAPEST, KÉTHLY ANNA TÉR 1. • TELEFON: (+36 1) 237-1300 • INFÓVONAL: (+36 1) 237-1320
E-MAIL: INFO{KUKAC}TPF.HU