START+ infónap – Budapest

Minőségi fejlődési lehetőséget szeretnél nyújtani a fiataloknak a nemformális tanulás módszereivel? Úgy gondolod, hogy a szervezeted sokat nyerhet a nemzetközi kapcsolatokból? A helyi közösség kihívásaira szeretnél reagálni? Gyere el országos információs roadshow-nk budapesti állomására, és tudd meg, milyen pályázati lehetőségeid vannak!

Időpont: 2019.09.05. 9.30-15.30
Helyszín: Tempus Közalapítvány, Brüsszel terem, 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1. 6.em.

Infónapot tartunk országszerte 7 helyszínen az Európai Szolidaritási Testület és az Erasmus+ ifjúsági területének pályázati lehetőségeiről. Ismerd meg a pályázati rendszereket és tedd fel kérdéseidet közvetlenül a nemzeti iroda munkatársainak!

Kiket várunk? Minden érdeklődő civil szervezetet, oktatási intézményt, társadalmi vállalkozást, akik projekteket valósítanának meg IFJÚSÁGI területen és ehhez forrást keresnek. Az előadások során megismerheted a nemzetközi önkéntesség és interkulturális ifjúsági csere lehetőségeit; az ifjúsági munka minőségfejlesztésének módjait; valamint azokat az eszközöket, amelyekkel a helyi közösségek kihívásaira reagálhattok. A nemzeti iroda munkatársaival beszélgetve felteheted kérdéseidet és akár saját ötletedet is megoszhatod, hogy megtudd, melyik pályázati formához illik!

Már ismered ezeket a lehetőségeket, de elakadtál a pályázatírással? Gyere el Erasmus+ témájú E+ vitamin képzésünkre vagy vegyél részt az Európai Szolidaritási Testület: A képzés c. rendezvényünkön!

PROGRAMTERV

9.30-10.00 Érkezés, regisztráció
10.00-11.00 Európai Szolidaritási Testület: pályázati lehetőség külföldön és belföldön – előadás 
11.00-12.00 Pályázati lehetőségek az Erasmus+ program ifjúsági területén – előadás
Kérdések és válaszok
12.00-12.30 Ebédszünet *
12.30-13.15 Egy projekt életútja: projekttervezés – pályázás – megvalósítás (a pályázás menete; klasszikus tartalmi és formai hibák) – előadás 
13.15-13.30 Lehetőségek a felnőtt tanulás területén – előadás 
13.30-15.30 Interaktív beszélgetés/konzultáció a nemzeti iroda munkatársaival

*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy gluténmentes ellátás biztosítása jelenleg nem áll módunkban.

AZ INTERAKTÍV BESZÉLGETÉSEK KERETEIN BELÜL AZ ALÁBBI TÉMÁKRÓL TUDHAT MEG TÖBBET

  • Ifjúsági cserék: 5-21 napig tartanak; különböző országokból érkező fiatalok (13-30 év közöttiek) csoportjainak teremtenek lehetőséget a találkozásra és az egymástól való tanulásra.

  • Ifjúságsegítők mobilitása: fiatalokkal foglalkozó szakemberek fejlesztését segíti elő szemináriumok, képzések, partnerkereső tevékenység, tanulmányút és jobshadowing (szakmai látogatás) révén.

  • Stratégiai partnerségek: célja innovatív módszerek fejlesztése és bevált gyakorlatok terjesztése; új társadalmi vállalkozások létrejöttének segítése. A szervezetek számára szakmai megújulást is jelenthet.

  • Ifjúsági párbeszéd: találkozók, konferenciák, konzultációk és események formájában valósul meg. Célja a fiatalok európai demokratikus életben való aktív részvételének és a döntéshozókkal való együttműködésüknek előmozdítása.

  • Európai Szolidaritási Testület: lehetőséget ad a szervezeteknek önkéntes projektet megvalósítására, illetve uniós támogatással munkalehetőség és gyakornoki program elérhetővé tételére fiatalok (18-30 év) számára.

  • Szolidaritási projektek: minimum öt főből álló fiatalok csoportja valósíthat meg szolidaritási projektet, amellyel a Magyarországon lévő kihívásokra, problémákra reagálhatnak.

  • Társadalmi befogadás: az Erasmus+ program ifjúsági fejezete kiemelt támogatást nyújt a társaikhoz képest kevesebb lehetőséggel rendelkező, földrajzi, szociális, kulturális, anyagi, stb. értelemben hátrányos helyzetű fiatalokkal foglalkozó szervezeteknek.

  • Felnőtt tanulás: a felnőtt tanulás és az ifjúság Erasmus+ szektorok szorosan összefűződnek. Pályázati szempontból felnőttoktatásnak tekintünk minden olyan nem munkakör betöltésére jogosító oktatási programot, ami felnőtteket érint (pl.: személyiségfejlesztés, alapkészségek fejlesztése, informatikai kompetenciák, érzékenyítő képzés).

TOVÁBBI IDŐPONTOK ÉS HELYSZÍNEK

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Utolsó módosítás: 2019.09.06.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációdat, amelynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítünk.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány