Határtalan hatás - Online

Erasmus+ disszeminációs konferencia

Időpont: 2020.10.13. 10:00-13:00
Helyszín: online platform – Zoom

Hatás. Szemlélet. Változás. Hogyan jelenik meg mindez az Erasmus+ programban és hogyan formálja mindennapjainkat a projekteken túl? 

Az oktatás, képzés és ifjúság területein aktív intézmények és szervezetek kiemelkedő eredményein át ez is láthatóvá válik. Az Erasmus+ programban megvalósított nemzetközi együttműködésekből nemcsak a résztvevők, hanem az egész társadalom profitálhat. A projektekben elért eredmények, a közzétett segédanyagok és elkészült kiadványok bárki számára inspirálók és hasznosak lehetnek. A külföldön megismert innovatív módszerek, új eszközök és technológiák így hozzájárulhatnak az oktatás és képzés széles körű fejlesztéséhez.

Éppen ezért tartja fontosnak a Tempus Közalapítvány, hogy minden évben kiemelje és népszerűsítse a legkiválóbb nemzetközi együttműködéseket.
 

Vegyen részt konferenciánkon, ismerje meg 2020 Nívódíjasait és fedezze fel az elmúlt hét év projekttermékeit! 

A járványügyi helyzet miatt konferenciánkat online valósítjuk meg. Az esemény eredetileg tervezett koncepciója emiatt több kapcsolódó online rendezvény keretein belül kel majd életre.
Látogasson el kapcsolódó rendezvényeinkre is!

Erasmus+ disszeminációs konferencia 

2020. október 13.

Tervezett program:

10:00-10:30

Köszöntők

Dr. Maruzsa Zoltán
köznevelésért felelős államtitkár, Emberi Erőforrások Minisztériuma

Nagy Balázs
stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár, Innovációs és Technológiai Minisztérium

Dr. Czibere Károly
elnök, Tempus Közalapítvány
Nívódíjak virtuális átadása

10:30-10:55

Mit adott a világnak az Erasmus+ program?Verses István, Tempus Közalapítvány

11:00-11:20

Kávészünet - közben opcionális program: Nívódíjas projektek bemutatkozó kisfilmjeinek vetítése

11:20-12:05

Műhelymunka innovatív projektek megvalósítóival 6 virtuális teremben: I. idősáv

1. Szakmódszertani, digitális és nyelvi kompetenciák fejlesztése a Vasváriban 
Szegfű Márta és Hegyközi Éva, Szegedi SZC Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Szakgimnáziuma
Műhelymunkán elhangzott előadás

Az iskola első, munkatársakat megcélzó Erasmus+ projektjében 14-en vettek részt külföldi továbbképzéseken: nemcsak idegennyelv-tanárok, hanem az iskolavezetés, valamint az informatikai és a közgazdasági munkaközösség tagjai is. A modern ismeretek alkalmazásának köszönhetően a tanórák izgalmasabbá, a pedagógusok pedig motiváltabbá váltak, így a szakmai fejlődés pozitív hatásaiból az egész intézmény profitálhat.

2. Zöld Árnyalatok a szakképzésben és a munkaerőpiacon délen
Lénárt Györgyné, Miskolci SZC Martin János Szakközépiskolája, Szakiskolája és Készségfejlesztő Iskolája
Műhelymunkán elhangzott előadás

Modern, rendszerszemléletű iskola és a korszerű követelményeknek megfelelő képzés – ezt érte el az intézmény az Erasmus+ projektjének köszönhetően. Többségében sajátos nevelési igényű diákjaik valós munkatapasztalatot szerezhettek külföldön; oktatóik és tanáraik pedig szakmai látogatásokon, továbbképzéseken vehettek részt. A megismert módszereket, technológiákat és a környezettudatos szemléletet beépítették a mindennapi folyamatokba, ezáltal erősödött a diákok tanulási motivációja, ami hozzájárul az iskolai lemorzsolódás csökkenéséhez is.

3. Grandis XXI. - Vocational Education for Interprofessional Elderly Care in the 21st century
Kacsur Annamária, PROMPT-H Számítástechnikai Oktatási, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Műhelymunkán elhangzott előadás (XXI. századi technológia az Idősgondozásban)

Szociális gondozók digitális készségeinek fejlesztése volt a célja az Erasmus+ együttműködésnek, amelyben kisvállalkozások, szakképzési és felnőttképzési szervezetek, valamint két egyetem is részt vett. Olyan továbbképzési programot dolgoztak ki, amely segítséget nyújthat az idős emberek önálló életvitelének fenntartásában, fizikai és mentális egészségük, szociális hálójuk megőrzésében. A pilot képzésben szociális gondozók, szociális és egészségügyi szakképzésben oktató tanárok és tanulók vettek részt.

4. CAPACITY BUILDING IN THE SOCIAL SECTOR through the Development of Volunteer Programs at Social Institutions in the CEE Region 
Hadrévy Borbála, Önkéntes Központ Alapítvány
Műhelymunkán elhangzott előadás (A szociális szektor kapacitásfejlesztése önkéntes programok segítségével a közép-kelet-európai régióban)

Önkéntesek bevonásával segítették a szociális intézményekben élők és dolgozók mindennapjait ebben az Erasmus+ projektben. A partnerek kézikönyveket és módszertani útmutatókat hoztak létre, valamint képzéseket is szerveztek az érintetteknek. Az önkéntesektől a dolgozók extra segítséget kaptak, a gondozottak számára pedig új szolgáltatások és programok váltak elérhetővé. A projekt hosszú távú hatása, hogy a részt vevő szociális intézmények maguk is képessé válnak hatékony önkéntes programok kialakítására és működtetésére.

5. Let it be vol. 2 - Shared Wisdom
Szentpétery Elemér, Együttható Közösségépítő Egyesület
Műhelymunkán elhangzott előadás

A fiatalokkal foglalkozó szakemberek kiégésével, illetve annak kezelésével foglalkozott ez az Erasmus+ projekt, amelyben ifjúsági szervezetek képviselői, kortárs segítők, pszichológusok, mentorok és animátorok vettek részt. Számukra képzést szerveztek, ahol megismerhettek egy olyan szakmai önfejlesztő módszert, amellyel külső segítség nélkül is kezelhetők a belső feszültségek és ellentmondások. A tapasztalatok alapján egy kiadványt is készítettek, amelyben a tréning és a módszer legfontosabb lépései mellett esettanulmányokat is bemutattak.

6. Párbeszéd a Roma Nőkért
Kovács Krisztina, Bagázs Közhasznú Egyesület
Műhelymunkán elhangzott előadás

A roma nők csoportja az egyik legkevésbé képviselt és leginkább kiszolgáltatott társadalmi réteg. Ennek az önkéntesek és szakértők bevonásával megvalósult Erasmus+ projektnek ők álltak a középpontjában. Az volt a cél, hogy a dányi cigánytelepen felépítsenek egy erős női közösséget, akik a helyi problémák megoldásának is aktív részesei lehetnek. Különböző szituációs gyakorlatok, foglalkozások és beszélgetések segítségével el is érték ezt, a drogproblémák megjelenését is hatékonyan kezelő összefogásuk pedig más települések számára is példaértékű lehet.

12:05-12:20

 Kávészünet

12:20-13:05

Műhelymunka innovatív projektek megvalósítóival 6 virtuális teremben: II. idősáv
Az első idősáv ismétlődik

  1. Szakmódszertani, digitális és nyelvi kompetenciák fejlesztése a Vasváriban
    Szegfű Márta és Hegyközi Éva, Szegedi SZC Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Szakgimnáziuma
  2. Zöld Árnyalatok a szakképzésben és a munkaerőpiacon délen
    Lénárt Györgyné, Miskolci SZC Martin János Szakközépiskolája, Szakiskolája és Készségfejlesztő Iskolája
  3. Grandis XXI. - Vocational Education for Interprofessional Elderly Care in the 21st century
    Kacsur Annamária, PROMPT-H Számítástechnikai Oktatási, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
  4. CAPACITY BUILDING IN THE SOCIAL SECTOR through the Development of Volunteer Programs at Social Institutions in the CEE Region
    Hadrévy Borbála, Önkéntes Központ Alapítvány
  5. Let it be vol. 2 - Shared Wisdom
    Szentpétery Elemér, Együttható Közösségépítő Egyesület
  6. Párbeszéd a Roma Nőkért
    Kovács Krisztina, Bagázs Közhasznú Egyesület

Kapcsolódó rendezvények:

Utolsó módosítás: 2020.10.20.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány