Digitális Módszertár 2019 felhívási időszaka

Gyakran ismételt kérdések

Kik tölthetnek fel ötletet a Módszertárba?

Pedagógusok, pedagógusok együttműködő csoportjai (tanárpárok vagy tanári csoportok), pedagógiai szakmai munkaközösségek, illetve pedagógusképzésben részt vevő hallgatók jelentkezését várjuk.


Hogyan lehet jelentkezni?

Jelentkezni 2019. július 22-től a Tempus Közalapítvány Digitális Módszertárának felületén (digitalismodszertar.tka.hu), az itt elérhető online platformon egy egyszerű regisztrációval és az ötlet(ek) feltöltésével lehet (FELTÖLTÉS gomb > DIGITÁLIS MÓDSZERTÁR szekciót kiválasztva), mely egyúttal a jelentkező adatainak, motivációjának, illetve a módszertani ötlet leírásának megadását és segédanyagainak (kép, videó, link, stb.) feltöltését is jelenti.

 

Feltölthetem-e a Digitális Témahéten megvalósított projektemet?

Korábbi években is volt rá példa, hogy akár díjat is nyerhetett pedagógus Digitális Témahéten megvalósított projektre. A pályazatnál a Digitális Témahéten való részvétel nem kizáró ok.
Az értékelésnél /díjazásnál viszont előnyt jelent, ha más felületen nincs publikálva a feltöltött módszertani ötlet.


Más program/pályázat keretében már közzétették/közzéteszik feltölteni kívánt ötletem. Kizáró ok ez a Digitális Módszertár pályázatnál?

A díjazásnál előnyt jelent, ha máshol nincs publikálva a módszertani ötlet, ám a pályázásnál nem kizáró ok, ha máshol is fel van töltve az ötlet.


Van egy jó ötletem, de még nem sikerült diákjaimmal kipróbálni. Feltölthetem a felhívás keretében?

Sajnos ebben az esetben nem fogjuk elfogadni a feltöltést. A Digitális Módszertár hitelességének egyik alappillérje, hogy kipróbált jógyakorlatokat jelentetünk meg csak a felületen. Az ide látogató érdeklődő pedagógusok így megelőzik, hogy nekik kelljen tesztelni, ellenőrizni, hogy minden rendben működik-e a feltöltött ötletben.


Mit nyerhetek feltöltésemmel?

A Digitális Pedagógus Díj az egyik legnagyobb elismerés Magyarországon, amelyet a leginnovatívabb pedagógusok kaphatnak meg. Mind a Díj presztízse, mind a Digitális Konferencián való megjelenés komoly szakmai elismerés és lehetőség pedagógusok számára, hogy szélesebb körben is megmutassák tudásukat, munkájukat.

A Digitális Pedagógus díjon és oklevélen felül díjazott pedagógusok pénzjutalomban részesülnek, amelyet egy megbízási szerződés megkötésével juttatunk el nekik. A pénzjutalom pontos összege az adott évben díjazott ötletek mennyiségétől és feltöltő tanárok számától függ (tanárpárok és tanárcsoportok jellemzően nagyobb összeget kapnak díjazott ötletükért, mint az egyéni feltöltők).


Honnan tudom, közepes hosszúságú ötletem projekt vagy óraterv?

Független szakértőink döntik el, hogy melyik kategóriába esik a feltöltött módszertani ötlet. A feltöltésnél ennek a kiválasztására nincs lehetőség. 

Az idei pályázatban a korábbi évektől eltérően két kategóriában hirdetünk díjat: Óratervek és Projektek. Úgy láttuk, hogy erre szükség van, mert az utóbbi évek tapasztalatai azt mutatták, hogy a különböző méretű és eltérő hosszúságú pedagógiai folyamatok összehasonlítása rendkívül nehézzé teszi az értékelést és az összehasonlítást, miközben mindkét ötlettípusra nagy igénye van a Módszertár látogatóinak.
Az óratervek (1-2 órás pedagógiai folyamatok) és a projekttervek (legalább 3 tanórányi pedagógiai folyamatok) egyaránt benyújthatók, egy feltöltő akár mindkét kategóriába tölthet fel módszertani ötletet.


Hibába, problémába ütköztem a regisztrációnál/feltöltésnél.

Keressen meg minket a modszertar@tpf.hu email címen, kollégáink fognak segíteni a probléma megoldásában!


Milyen határidőket érdemes figyelembe vennem?

• A Felhívásra jelentkező ötletek fogadásának kezdete: 2019. július 22. 0:00

• A feltöltések határideje (rögzítési határidő): 2019. augusztus 26. 23:59

• a Felhívásra jelentkezők tájékoztatása, a díjazott ötletgazdák értesítése: 2019 októberében

• a Digitális Pedagógus Díjak átadása és a díjazottak bemutatkozása: 2019 novemberében


Hogyan érhetem el a szervezőket?

E-mail: modszertar@tpf.hu

Telefon (központi): (+36 1) 237 1300 – itt kérje a Digitális Módszertárral foglalkozó munkatársakat!

Jelentkezési felület: digitalismodszertar.tka.hu

Kérjük, az előkészületek és a feltöltés során vegye figyelembe, hogy az augusztus 23. 12:00 után érkező telefon és email megkeresésekre nem áll módunkban válaszolni.
A Felhívással kapcsolatos telefonos ügyfélszolgálatunk munkanapokon 9.00-17.00 között érhető el.

Utolsó módosítás: 2019.06.24.