Hír | Felsőoktatás

Az EURAXESS – Kutatói mobilitás egy pán-európai kezdeményezés, amely egyszerre támogatja a kutatók mobilitását és karrierfejlesztését, illetve hozzájárul az Európa és a világ többi része közötti tudományos együttműködések fellendítéséhez, tudományos intézmények sikerességéhez.

Pályázóink hírei | Szakképzés

A Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum váci iskolájának oktatói és diákjai az Education Requires Appliance of SDGs Erasmus+ projekt Innovation Camp elnevezésű, 8 ország részvételével lebonyolított, egy hetes online programján vettek részt 2021. május 17-21 között. Ez a pedagógiai módszer a dán kollégák által kidolgozott és évek óta sikeresen alkalmazott gyakorlat a szakképzésben, ugyanakkor első alkalommal került lebonyolításra az online térben.

Pályázat | Felsőoktatás

Az Azerbajdzsáni Köztársaság az államközi ösztöndíjprogram keretein belül 10 ösztöndíjas helyet biztosít magyar állampolgárok számára alap-, mester-és doktori képzésre azerbajdzsáni felsőoktatási intézményekben a 2021/2022-es tanévre.

Partner hír | 2021.06.07.

Pályázat | Felsőoktatás

A Szerb Nagykövetség a 2021/2022-es tanévre 10 magyar hallgatónak ajánl ösztöndíjas lehetőséget szerbiai felsőoktatási tanulmányok folytatására.

Hír | Felsőoktatás

Az új Erasmus+ programszakasz célja, hogy motiváljon minden ösztöndíjast a környezettudatos életmódra, és ösztönözze őket, hogy a fenntartható megoldásokat válasszák mobilitásuk alatt is.

Hír | Ifjúság, EU, Önkormányzatok, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Civil szervezet, Köznevelés, Felsőoktatás

Csatlakozzon az Erasmus Napok programsorozathoz, szervezzen eseményt október 14-16. között, ünnepelje velünk az Erasmus+ programot és mutassa meg projektjét a világnak!

Pályázat | Szakképzés, Felnőtt tanulás, Köznevelés, Felsőoktatás

A Tempus Közalapítvány pályázatot hirdet a közalapítvány által kezelt pályázatok bírálatában való részvételre köznevelés, felsőoktatás, felnőtt tanulás, szakképzés és ifjúság területek valamelyikén dolgozó, tapasztalt szakemberek részére.

Eurodesk | Ifjúság, EU, Önkormányzatok, Szakképzés, Köznevelés, Felsőoktatás

A magyar Eurodesk elindítja saját Instagram profilját. Az oldalon külföldi lehetőségekről, izgalmas sztorikról és hazai ifjúsági szervezetekről hallhatnak az érdeklődők.

Rendezvény | Ifjúság, EU, Önkormányzatok, Szakképzés, Civil szervezet, Köznevelés, Felsőoktatás

Május 24-30. között Európa-szerte ünneplik az ifjúság hetét. A hét szlogenje: Our future in our hands – Kezünkben a jövőnk!

Hír | Felsőoktatás

Az UniLife felületein felsőoktatási hírek és információk mellett olyan szórakoztató tartalmak is megtalálhatóak, amelyek könnyed formában edukálják az oldalra látogató fiatalokat, sőt a pályaválasztásban is segítségükre lesznek.