Nemzetköziesítés |

Magyarországon évente több ezer nemzetközi hallgató szerez diplomát. Két korábbi diákot, Sarkhel Hawre Mohammed-et és Mirhadi Shamidzada-t kérdeztük élményeikről, tanulmányaikról, valamint karrierjükről.

Hír | Köznevelés

A School Education Gateway webináriumot szervez január 26-án, amelyben két szakértő fejti ki véleményét arról, hogy milyen képességekre van szükségük a diákoknak az iskolában.

Hír | Köznevelés, Felsőoktatás

Tanulás céljából jelenleg is lehet külföldi tanulmányútra, szakmai gyakorlatra vagy különböző képzésekre utazni.

Rendezvény | Felsőoktatás

Az idei évben online kerül megrendezésre az Educatio Szakkiállítás 2021. január 21-23. között. A Tempus Közalapítvány - A TE UTAD virtuális standján ezúttal is várunk minden látogatót, aki érdeklődik a nemzetközi ösztöndíj lehetőségek iránt.

Projekttükör | Felnőtt tanulás

A Kézenfogva Alapítvány angol, svéd és szlovén partnerek összefogásával egy speciális, más területeken is jól hasznosítható tananyagot fejlesztett ki értelmi sérült felnőttek oktatására. Az Erasmus+ program támogatásával megvalósult együttműködésben a tanulók angol nyelvoktatására, informatikai és internetbiztonsági képzésére fókuszáltak, hogy ezzel is segítsék a résztvevők munkába állását és mindennapi boldogulásukat. Az ACCESS (Adult Education Courses on Capacity-building for the Employment and Support of Self-advocates) projektről Tóth Mónikával, az alapítvány nemzetközi programvezetőjével beszélgettünk.

Projekttükör | Ifjúság

A fiatalok és döntéshozók közti párbeszéd gyakorisága és minősége sok esetben gyerekcipőben jár. Pedig a fiatalok tudják, mire van szükségük: ha elköteleződnek egy ügy mellett, elképesztő eredményeket érhetnek el. Ez történt Egerben is, ahol az Eger Megyei Jogú Város Önkormányzat #TEger című Erasmus+ ifjúsági párbeszéd projektje nyomán maradandó változásokat tapasztalhat a város. A projektről Huszthy Boglárka koordinátorral beszélgettem.

Magazin |

Volt önkéntesek sztoriszemelvényei bizonyítják, hogy egy külföldi önkéntesség számtalan izgalmas, elgondolkodtató vagy éppen vicces emléket ad.

Facebook | Szakképzés, Köznevelés

Személyes és szakmai fejlődési lehetőséget, innovatív diákokat, élményt, tapasztalatot. Nívódíjas projektek megvalósítóival készült videósorozatunk elérhető az Erasmus+ tanárok Facebook oldalon.