Magazin | Ifjúság

Pest Megye Önkormányzata 6 nemzetközi partner együttműködésével valósította meg az iDebate – Vitatkozva tanulni projektet, amelynek célja a fiatalok társadalmi szerepvállalásának ösztönzése, a közéletbe való bevonása volt. A helyi rendezvényeken kiderült: a gyerekeknek sok ötletük van arra, hogyan lehetne a korosztályuk aktivitását növelni. A projekt során létrejött iDebate online ifjúsági platform folyamatosan frissül, a fórumozók és követők száma pedig még most is bővül. Dorka Áronnal, Pest Megye Önkormányzatának programfelelősével beszélgettünk.

2020.08.10.

Magazin | Ifjúság

Online enciklopédia a sikeres ifjúságpolitikáért

Pályázat | Ifjúság, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Civil szervezet, Köznevelés, Felsőoktatás

Az oktatás, a képzés és az ifjúság területén új pályázatbenyújtási lehetőség várható. A soron kívüli lehetőséggel az Európai Unió a koronavírus kihívásaira kíván reagálni.

Partner hír | 2020.08.05.

Pályázat | Felsőoktatás

Egy éves ösztöndíjprogram Bajorország támogatásával, közép-, kelet- és délkelet-európai államok diplomásai számára.

Magazin | Felsőoktatás

A Tempus Közalapítvány azzal a céllal indította útjára az Alumni Network Hungary hálózatot, hogy felépítsen egy olyan nemzetközi közösséget, amelynek tagjaként a Magyarországon felsőoktatási tanulmányokat végzett és végző külföldi hallgatók a jövőben is kapcsolatban maradhatnak egymással és országunkkal.

Magazin | Ifjúság, Felsőoktatás

Az ELTE TÓK Társadalomtudományi Tanszéke a Tempus Közalapítvány támogatásával 2016 őszén kapcsolódott be az Among Others projektbe, és indította útjára az Among Others: Intercultural learning in practice kurzust, amely az Erasmus+ program keretében több külföldi egyetemen is fut. Középpontjában az interkulturális tanulás, a nemzetközi mobilitási programok és a fiatalok jövőképének sok szempontú feltérképezésére áll. A kurzus sajátosságairól és az eddigi tapasztalatokról a facilitátorokat, Déri Andrást és Gulyás Barnabást kérdeztem.

Pályázóink hírei | Ifjúság

Öt nagyszékelyi fiatal tervezte és alapította a nagyszékelyi közösségi teret, amelyet az Európai Szolidaritási Testület programjának keretein belül elnyert támogatással valósítottak meg.

2020.07.30.

Facebook | Ifjúság, EU, Civil szervezet, Felsőoktatás

Izgalmas cikksorozatot indított június elején a 30 éves Eurodesk, amelyben a magyarországi ifjúsági információ-szolgáltató hálózat helyi partnerirodáinak munkatársait mutatják be.

Pályázóink hírei | Szakképzés

A Szegedi SzC Gábor Dénes Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Készítsük fel diákjainkat az életre! című projektjének kiemelt célja, hogy az iskolát elindítsa a nemzetköziesítés útján, lehetőséget biztosításon arra, hogy a diákok megtapasztalják, milyen bekapcsolódni a munka világába Magyarországon kívül is.