Hír | Felsőoktatás

A DUO Thailand Fellowship Programme 2006-ban indult és eddig több mint 300 hallgató vett benne részt. A program kölcsönös csere lehetőséget biztosít egy diákpár számára egy thaiföldi és a programban részt vevő 30 európai ország felsőoktatási intézménye között.

Rendezvény | Önkormányzatok, Civil szervezet

Tematikus információs és konzultációs alkalmat szervez 2018. augusztus 8-án a Tempus Közalapítvány az Európa a polgárokért program testvérvárosi találkozóiról és városok hálózatai projektjeiről.

Projekttükör | Ifjúság

Az emberi jogok ismerete nem képezi szerves részét a középiskolai tananyagnak, ezen szerettek volna változtatni a LAWrider Erasmus+ nemzetközi ifjúsági kezdeményezés résztvevői. A projekt elnyerte az Erasmus+ Nívódíjat.

Magazin | Szakképzés

Támogatott pályázóinknak szinte nem is kell bemutatni a munkanapló szükségszerűségét és hasznosságát, ami az Erasmus+ szakképzési mobilitási pályázattípusban egyrészt a projektek záróbeszámolóinak kötelező mellékletét képezi.

Képzés | Ifjúság

Erasmus+ Ifjúsági Stratégiai Partnerségek iránt érdeklődő szervezetek számára ajánljuk az alábbi nemzetközi képzési lehetőséget, melyet októberben, Németországban tartanak.

Europass | Felsőoktatás, Önkormányzatok, Felnőtt tanulás, Ifjúság, Szakképzés, Köznevelés, Civil szervezet, EU

Általában pozitívumként értékelik a munkáltatók, ha az álláskereső igyekszik felvenni a kapcsolatot a toborzásért felelős vezetővel. Ha azt látják, hogy valaki aktívan viszi előre a saját ügyét, akkor azt feltételezik ugyanis, hogy majdani alkalmazottként a cég érdekeit is így képviseli majd.

Pályázat | Felnőtt tanulás, Köznevelés

Van már projektötletük, de még nincsen hozzá partnerük? Szívesen csatlakoznának egy formálódó együttműködéshez? Részt vennének egy pezsgő, nemzetközi környezetben megrendezett ötletbörzén, ahol minden szükséges információt és támogatást megkapnak pályázatuk előkészítéséhez?

Facebook | Felsőoktatás, Önkormányzatok, Felnőtt tanulás, Ifjúság, Szakképzés, Köznevelés, Civil szervezet

Rendezvénye lesz, amire résztvevőket vár? Mérföldkőhöz ért, amit szívesen megosztana másokkal is? Küldje el nekünk!

Pályázóink hírei | Szakképzés

A budapesti Bercsényi Miklós élelmiszeripari iskola 101 diákja vett részt az előző tanévben Erasmus+ szakképzési mobilitásban.

Europass | Felsőoktatás, Felnőtt tanulás, Szakképzés, Köznevelés

A tanulási eredmény alapú szemléletmód európai térnyeréséről közölt átfogó nemzetközi összehasonlító kutatást az Európai Szakképzés-fejlesztési Központ (Cedefop). A dokumentumelemzés mellett esettanulmányokra és szakértői interjúkra is építő felmérés 33 ország bevonásával készült, a tíz részletesen vizsgált, gyakorlati példákon keresztül is bemutatott állam egyike pedig Magyarország volt.

Pályázat | Felsőoktatás

A mexikói Nemzetközi Fejlesztési Együttműködési Ügynökség (AMEXCID) ösztöndíj lehetőséget hirdet meg azon külföldi diákoknak, akik szakirányú, mesterképzést végzett doktori fokozat, kutatói vagy alap- és mester szintű mobilitási programban szeretnének részt venni a 2019-es év folyamán.