A Szegedi Tudományegyetem ad otthont november 8-tól 10-ig a Tempus Közalapítvány nemzetközi koordinátori találkozójának. A József Attila Tanulmányi és Információs Központban tartott megnyitón részt vett Lengyel Miklós, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára, prof. dr. Széll Márta, az SZTE stratégiai rektorhelyettese és Bodrogi Richárd, a Tempus Közalapítvány főigazgatója.

Idén októberben ismét megnyílt a DiscoverEU utazás lehetősége a kalandvágyó fiatalok előtt. Hazánkból a jelentkezők közül ezúttal mintegy nyolcszáz 18 éves részesül majd Interrail vonatjegyben, ami Európa több, mint 30 országában érvényesíthető.

Az Európai Szolidaritási Testület idén ünnepli 5. évfordulóját. Ennek alkalmából az október 5-i Solidarity:ON – A részvétel ereje című rendezvényen a program történetében először osztották ki A Közösség Ereje Nívódíjat a legkiemelkedőbb Szolidaritási Testület projekteknek.

A Tempus Közalapítvány közleménye jelenleg futó Erasmus+ felsőoktatási mobilitási programok kiegészítéséről, és a 2024. június 30-át követő időszakra vonatkozó bírálatáról.

Kalandvágyó 18 évesek jelentkezését várja a DiscoverEU, amely 2022-től az Erasmus+ program részeként kínál ingyenes utazási lehetőséget a fiataloknak. Az Európai Unió kezdeményezésének célja, hogy 33 ország meglátogatására alkalmas vonatjegyekkel ösztönözzön a kontinens felfedezésére és a különböző kultúrák megismerésére.

Az önkéntesek nemzetközi napja alkalmából, december 2-án szervezték meg a Solidarity:ON című rendezvényt. A Tempus Közalapítvány online eseményén kalandvágyó fiatalok, szervezetek és csoportok mutatták be eredményeiket, mesélték el legszebb élményeiket, és osztották meg legfontosabb tapasztalataikat az önkéntességről.