SZABÁLYZAT

Részt vettél az Erasmus+ programban? Voltál Erasmus hallgató, Erasmus+ vagy Leonardo szakmai gyakorlatos vagy EVS önkéntes? Tanárként volt projekted az Erasmus+ vagy az Egész életen át tartó tanulás programban (Comenius, Leonardo vagy Erasmus)? Neked sokat adott ez a lehetőség, ezért inspirálnál másokat is?

Akkor legyél te az #Erasmus30 kampány egyik arca! 


Mit kell tenned?

1) Küldj két fotót: egy jellemző portrét magadról, és egy olyat, ami az Erasmus+ projekted alatt készült, lehetőleg jó minőségben.

2) Írd meg nekünk néhány mondatban, neked mit adott az Erasmus+ program, mivel lettél gazdagabb, miben fejlődtél, és mivel motiválnál másokat a részvételre.

3) Küldd el jelentkezésedet 2017. január 17. és január 31. között az erasmusjatek@tpf.hu e-mail címre.

A felhíváson kizárólag az e-mailben beküldött, a felhívás témájának megfelelő fotók vesznek részt. Amennyiben egy beküldött képet a Tempus Közalapítvány a nyugalom megzavarására alkalmasnak talál, azt kizárhatja a pályázatból.


Mit kínálunk?

1) A kiválasztott jelentkezők lesznek az #Erasmus30 magyarországi arcai a kampány során a nemzeti iroda kültéri plakátkampányában.

2) Egy szuper Erasmus+-os ajándékcsomaggal és publikálási, megjelenési lehetőséggel lehetsz gazdagabb. A profi fotós által rólad készített képeket is megkapod. 


#Erasmus30

Idén 30 éves az Erasmus: 2017-ben Európa-szerte, így Magyarországon is egész éven át tartó kampánnyal és rendezvénysorozattal ünnepeljük az Erasmus+ programot. Ennek része a Tempus Közalapítvány által szervezett, köztereken és online felületeken (pl. Facebook) megjelenő plakátkampány. Az #Erasmus30 arcaként most a te tapasztalataid, élményeid motiválhatnak másokat!

Az Erasmus 1987-ben indult felsőoktatási csereprogramként, hogy a hallgatók belekóstolhassanak, milyen egy másik országban élni és tanulni. Mára egy komplex program viseli a nevét: a 2014 óta futó Erasmus+ számos lehetőséget kínál az önkéntességtől a szakmai gyakorlaton át a nemzetközi projektekig.


Kiválasztás

Az #Erasmus30 arcait két szempont alapján választjuk ki:

1) A Tempus Közalapítvány Erasmus+ programhoz tartozó Facebook oldalain legtöbb lájkot kapó jelöltek. 
A beküldött fotókat február elején feltöltjük az Erasmus ösztöndíj hallgatóknak, az Erasmus+ Ifjúság és Eurodesk és az Erasmus+ tanárok Facebook oldalak fotógalériáiba, ahol a közönség is szavazhat kedvenceire. A szavazás várható időszaka: 2017. február 06. és (február 12.)* február 20. között. Mindegyik Facebook oldalon 1-1 jelölt kerül kiválasztásra.

2.) A nemzeti iroda zsűrije által kiválasztott jelöltek.
A zsűri tagjai az Erasmus+ programiroda és a Tempus Közalapítvány kommunikációs munkatársai.

Az #Erasmus30 arcait a Tempus Közalapítvány várhatóan (február 14-én)* a február 20-i héten hirdeti ki, a kiválasztott jelölteket e-mailben is értesíti.


Részvételi szabályok

A felhívásra jelentkezhet mindenki, aki részt vett valamilyen formában az Erasmus+ programban: nyert Erasmus vagy Erasmus+ ösztöndíjat, részt vett Leonardo vagy Erasmus+ szakmai gyakorlaton vagy az Erasmus+program ifjúsági részében (például ifjúsági cserén), vagy volt EVS önkéntes. Továbbá jelentkezhet mindenki, akinek volt nyertes projektje az Erasmus+, a Fiatalok Lendületben, vagy az Egész életen át tartó tanulás programban (Comenius, Leonardo vagy Erasmus).

Egy pályázó maximum két olyan fotót küldhet be az erasmusjatek@tpf.hu e-mail címre, amelyek a felhívásban foglaltaknak megfelelnek (egy portré és egy az Erasmus projekt alatt készült kép). A fotó méretére és készítésének módjára vonatkozó megkötés nincs, azonban kizárólag olyan fotókat fogadunk el, amelyek a pályázatban megjelölt témában készültek. A fotópályázaton csak saját készítésű fotóval lehet részt venni, a kép feletti minden jog és felelősség a kép beküldőjét illeti.

Pályázni kizárólag e-mailben lehet, az e-mail csatolmányában a pályaművekről készült fotókkal. Az e-mailben szerepelnie kell a következőknek: a pályázó neve, e-mail címe, melyik évben és hol vett részt Erasmus vagy Erasmus+ programban.

A pályázó az e-mailes jelentkezés elküldésével elismeri, hogy részt kíván venni a Tempus Közalapítvány Legyél te az #Erasmus30 arca! című felhívásán. A pályázó elismeri, hogy már

  • nyert Erasmus vagy Erasmus+ ösztöndíjat,
  • vagy részt vett Leonardo vagy Erasmus+ szakmai gyakorlaton,
  • vagy az Erasmus+ program ifjúsági részében, például ifjúsági cserén, vagy volt EVS önkéntes,
  • vagy volt nyertes projektje az Erasmus+, a Fiatalok Lendületben,vagy az Egész életen át tartó tanulás programban (Comenius, Leonardo vagy Erasmus). 

A jelentkezéssel a pályázó kezeskedik arról, hogy a beküldött pályaművek saját szellemi termékei, amiket harmadik fél felé semmiféle jogi kötelezettség nem terhel.

A pályázó jelentkezésével hozzájárul, hogy beküldött fotóit a Tempus Közalapítvány online (pl. tka.hu, Facebook) és offline (pl. kültéri plakátkampány) megjelenéseihez a pályázó nevének feltüntetésével szabadon felhasználja.

A felhívásban résztvevők személyes adatait a Tempus Közalapítvány harmadik fél számára nem adja ki.

A kampányt a Facebook nem támogatja, nem hagyja jóvá és a játék nem kapcsolódik a Facebookhoz.

Jelentkezési határidő: 2017. 01. 31. éjfél

Kapcsolat: erasmusjatek@tpf.hu

*Módosítva 2017. február 10-én.

Utolsó módosítás: .