ALUMNI HÁLÓZAT

Az Alumni hálózatot azért hoztuk létre, hogy a  külföldi ösztöndíjprogramokon részt vett fiatalokat segítsük a mobilitás során szerzett tapasztalataik minél hatékonyabb és szélesebb körű hasznosításában, valamint támogatást nyújtsunk a sikeres álláskereséshez.

Az Alumni hálózat tagjai nemcsak az Erasmus+ és a korábbi Erasmus program, valamint a Campus Mundi ösztöndíjasai lehetnek, hanem bárki, aki a Tempus Közalapítvány által kezelt valamelyik ösztöndíjprogram segítségével tanult vagy szakmai gyakorlatot végzett egy másik országban – így a CEEPUS, Államközi Ösztöndíjak ösztöndíjasainak regisztrációját is várjuk.

Erasmus+ ösztöndíj

Az Erasmus+ ösztöndíj a világ több pontján ismert és elismert tanulmányi ösztöndíj, amely segítségével az európai fiatalok egyetemi éveik alatt rövidebb- hosszabb időt külföldön tanulhatnak.

Az elmúlt 30 évben több mint 3 millió hallgató élt a lehetőséggel világszerte, tanult vagy végzett szakmai gyakorlatot eleinte Európa, később a világ számos további országában is, ahonnan értékes tapasztalatokkal, tudással, élményekkel tért haza. A volt Erasmus ösztöndíjasok egy tájékozott, nyitott, magabiztos csoport, a közösség tagjait összeköti az Erasmus élmények sokasága, mely végigkíséri őket életük következő fejezetein.

További információk az Erasmus+ ösztöndíjról

 

Campus Mundi ösztöndíj

A Campus Mundi ösztöndíj segítségével egyre több hallgató élhet a külföldi tanulmányút, szakmai gyakorlat, rövid tanulmányút lehetőségével, bővítve ezzel a külföldi tapasztalatokkal rendelkező hallgatók széles körét. A világ szinte bármely országába pályázó ösztöndíjasok rengeteg tapasztalattal térnek vissza. Az ösztöndíjas időszak alatt fejlődik idegen nyelvtudásuk, önállóságuk és interkulturális készségük, amelyek előnyt jelentenek az egyetemi életben és később a munka világában is. Campus Mundi alumnusként egy olyan közösség tagjaivá válnak, akik kimagasló teljesítményük révén számos lehetőség birtokosai mind az itthoni, mind a nemzetközi munkaerőpiacon.

További információk a Campus Mundi ösztöndíjról

 

Milyen előnyökkel jár az Alumni tagság?

Utolsó módosítás: 2020.02.18.