Szombathelyi TV | A vízzel és a környezetvédelemmel kapcsolatos korszerű oktatóanyag kidolgozásába fogott az egyházasrádóci általános iskola. A szombathelyi tankerülethez tartozó intézmény és nemzetköz partnerei egy pályázaton nyertek komoly forrást ahhoz, hogy 12-14 éves gyerekeknek és tanáraiknak készítsenek szemléletformáló tananyagot.

KaposvárMost.hu | Csaknem egy munkahetet töltöttek Kaposváron a csíkszeredai Kis Herceg óvoda pedagógusai, miután a somogyi megyeszékhelyt és testvérvárosát, Csíkszeredát novembertől közös pedagógiai munka is összeköti. A Kaposvári Festetics Karolina Központi Óvoda 5,5 millió forintos támogatást nyert a Tempus Közalapítvány Erasmus-pályázatán az újabb tehetséggondozó program megvalósítására.

PécsMa.hu | A Tempus Közalapítvány pályázatának egyik nyerteseként október 19-én a Baptista Szeretetszolgálat Széchenyi István Gimnáziuma és Szakgimnáziumának 29 tanulója vett részt a „Van beleszólásod! Parlamenti ifjúsági nap 2018” elnevezésű programon az Országházban.

Nők Lapja Café | Kirekesztés, megbélyegzés, tudatlanság, előítélet, az empátia hiánya – ezeket mind megtapasztalja a legtöbb SNI-gyereket nevelő család. Egy Erasmus-díjas program és a Rejtett Kincsek Down Egyesület igyekszik változtatni ezen – Kisari Károly elnökkel és Kovács Margit kommunikációs vezetővel beszélgettünk.

Teol.hu | Farkas Marcell geográfusként végzett a pécsi TTK-n, jelenleg a Földtudományok Doktori Iskolában harmadéves doktorandusz. Számára nem nagyon volt kérdés, hogy ezzel szeretne foglalkozni, hisz már kicsi kora óta rendkívül lekötötték a térképek, most pedig ez a komolyan vett hobbi immáron a kutatómunkájává vált. Ehhez, illetve a doktori tanulmányaihoz kapcsolódóan ment ki Campus Mundival szakmai gyakorlatra Granadába, Spanyolországba, azelőtt pedig egy tanulmányútra Rómába.

InfoRádió | Idén körülbelül 20 százalékkal több forrás áll rendelkezésre, mint tavaly – mondta az InfoRádiónak Verses István programvezető. A Tempus Közalapítvány munkatársa hozzátette: a szervezet tevékenységének köszönhetően idén 19 ezer fő nemzetközi tapasztalatszerzése vált lehetővé.

M1 TV - Ma délután | Országszerte 21 városban előadásokkal, workshopokkal, kiállításokkal és szórakoztató programokkal várják az érdeklődőket az Erasmus Napokon. Az Európai Unió egyik legnépszerűbb programját ünneplik Egerben is, ahol közös flashmobot adtak elő a diákok a Dobó téren. Az összeállítás 4.04 percnél kezdődik.

Győr+ TV | Információs napot rendezett országszerte a Tempus Közalapítvány. Győrben, csütörtökön tartották a rendezvényt, ahol a városban működő civil szervezetek, oktatási intézmények és társadalmi jellegű vállalkozások kaphattak információkat arról, hogyan csatlakozhatnak be az uniós támogatással megvalósuló önkéntes programokba, amiket fiataloknak hirdetnek meg. Az esemény iránt nagy volt az érdeklődés, több mint harmincan vettek részt a Tempus infónapján.

MagyarKurír.hu | Mintegy hetven gyermekotthonban nevelkedő, valamint utógondozásban részesülő fiatal érkezett a „Csepp a tengerben” Állami Gondozott Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány táborának keretében a Máltai Szeretetszolgálat fővárosi, Miklós utcai intézményébe. Az alapítvány egyhetes tábora, amelyet Csobánkán rendeztek, az Európai Unió „Európa a polgárokért” elnevezésű programja részeként valósult meg.

Delmagyar.hu | Befejezéséhez közeledik a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara InnCommerce elnevezésű uniós programja. A kétéves munka eredménye, hogy a vállalkozások egy új, játékosított képzéssel fejleszthetik azokat a készségeiket, amelyekkel sikerrel vihetik piacra termékeiket és szolgáltatásaikat.

Szabolcs Online | A Let’s work elnevezésű Erasmus+ projekt célja annak feltérképezése, meghatározása volt, mit tehetünk a fiatalok fő problémái, a munkanélküliség és a szegénység orvoslása érdekében.

Nők Lapja Café | Két lelkes, fiatal, szegedi nyelvtanár mert nagyot álmodni. A szegedi Waldorf gimnázium diákjai számára ekkor indult a nagy kaland, amely két éven át tartott, és életre szóló tapasztalattal gazdagította őket. A projekt az Erasmus+ Nívódíjat is elnyerte.

PécsiNapilap.hu | A Jól-lét Alapítvány és az olasz APID vállalkozásfejlesztő szervezet női vállalkozások jelentőségét vizsgálta és helyzetük javításán dolgozott egy Erasmus projekt keretében. Az alapítvány munkatársai néhány napig vendégeskedett Torinóban az olasz partnerüknél.

Beol.hu | Egy hónapos külföldi szakmai gyakorlatra indult a BSZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnázium tizennyolc diákja az ERASMUS+ program keretében július elsején. A 10-11. évfolyamos tanulók elsősorban szakmai készségeiket bővítik Lipcsében.

MarieClaire.hu | Bagi Alexandra fél évet töltött Vietnamban az Európai Önkéntes Szolgálaton keresztül. Az egzotikus délkelet-ázsiai országban gyerekeknek tanított angolt. Tapasztalatairól, kulturális különbségekről és arról is mesélt nekünk a legemlékezetesebb pillanatok mellett, miben változtatta meg életét az önkéntesség.

Semmelweis Hírek | Harmadszor vett részt az egyetem az Association of International Educators (NAFSA) 2018-as felsőoktatási konferencián és kiállításon, Philadelphiában. Az intézmény a Study in Hungary program keretében, a Tempus Közalapítvány támogatásával képviseltette magát az eseményen.

Sonline.hu | Vitai Zsuzsanna a PTE KTK Vezetés- és Szervezéstudományi Intézet egyetemi docense. Volt külügyi referens, és sokáig vezette a kar angol nyelvű alapképzési programját. Mindkét gyermeke élt az Erasmus lehetőségével. Várnagy Péter a PTE KPVK tanszékvezető egyetemi docense, Erasmus-koordinátor: ő maga Erasmusszal Európa több országában járt már, de az egyik lánya is tanult külföldön az ösztöndíj révén. Mindkét oktatót arról kérdeztük, miért éri meg Erasmus ösztöndíjra pályázni, és miért éri meg, ha a gyerekeit is elküldi erre valaki.