Beol.hu | Egy hónapos külföldi szakmai gyakorlatra indult a BSZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnázium tizennyolc diákja az ERASMUS+ program keretében július elsején. A 10-11. évfolyamos tanulók elsősorban szakmai készségeiket bővítik Lipcsében.

MarieClaire.hu | Bagi Alexandra fél évet töltött Vietnamban az Európai Önkéntes Szolgálaton keresztül. Az egzotikus délkelet-ázsiai országban gyerekeknek tanított angolt. Tapasztalatairól, kulturális különbségekről és arról is mesélt nekünk a legemlékezetesebb pillanatok mellett, miben változtatta meg életét az önkéntesség.

Semmelweis Hírek | Harmadszor vett részt az egyetem az Association of International Educators (NAFSA) 2018-as felsőoktatási konferencián és kiállításon, Philadelphiában. Az intézmény a Study in Hungary program keretében, a Tempus Közalapítvány támogatásával képviseltette magát az eseményen.

Sonline.hu | Vitai Zsuzsanna a PTE KTK Vezetés- és Szervezéstudományi Intézet egyetemi docense. Volt külügyi referens, és sokáig vezette a kar angol nyelvű alapképzési programját. Mindkét gyermeke élt az Erasmus lehetőségével. Várnagy Péter a PTE KPVK tanszékvezető egyetemi docense, Erasmus-koordinátor: ő maga Erasmusszal Európa több országában járt már, de az egyik lánya is tanult külföldön az ösztöndíj révén. Mindkét oktatót arról kérdeztük, miért éri meg Erasmus ösztöndíjra pályázni, és miért éri meg, ha a gyerekeit is elküldi erre valaki.

Profession.hu | Az Erasmus+ és a Campus Mundi program segítségével a fiatalok megtehetik, hogy mielőtt abszolválnak az alapképzésen, szakmai gyakornoknak jelentkeznek, bárhol a világon. Így nemcsak egy új kultúrát, egy másfajta szemléletet ismerhetnek meg, de betekintést nyernek leendő szakmájukba is, és valós élmények alapján dönthetnek arról, merre folytatják tanulmányaikat.

SzabolcsiHír.hu | A Mindenkinek becsengettek! - koragyermekkori intervenció és iskolai együttnevelés integrált gyakorlati protokollja a fogyatékkal élőkért című projekt kiemelkedő megvalósításáért kapott Erasmus+ Nívódíjat a Rejtett Kincsek Down Egyesület.

Kossuth Rádió - Napközben c. műsor | A nyár közeledtével egyre inkább előtérbe kerül a külföldi szakmai gyakorlat kérdése, sok ezer szakképzős tanuló készül az EU különböző országaiba 1-2 hónapos szakmai gyakorlatra. Az ő kiutazásukat, a partnercéggel való kapcsolatfelvételt a képző intézmény bonyolítja le. Az egyetemisták szakmai, vagy tanulmányi ösztöndíjaik helyszínét és az ottani boldogulást többnyire saját maguk szervezik meg, ez mintegy első számú fokmérője lehet alkalmasságuknak. A beszélgetés 10.34 percnél kezdődik

ÚjNemzedék.hu | Milyen lehet egy kávé a szibériai Krasznojarszkban? Hát az egyetemi élet Portóban? Vagy az "őrült" kanadai éjszakai élet, aminek a fénypontja egy albínó sündisznó? Ez mind kiderül a Világegyetemista blogból - sőt, ennél sokkal több. A blog idén tavasszal indult, és négy magyar egyetemista kalandjairól olvashattok benne, akik jelenleg éppen négy különböző ország különféle egyetemein tanulnak, Campus Mundi ösztöndíjjal.

HR portál | Az európai uniós tagállamok kormányait képviselő Tanács elfogadta az Europass keretrendszer felülvizsgálatára irányuló európai bizottsági javaslatot, amely még tovább egyszerűsíti az egész unióban használható önéletrajzok készítését és egyes képesítések összehasonlítását.

Teol.hu | Cassano delle Murge dallamos nevű településén található az az iskola, mely az Erasmus+ pályázat újabb állomásaként vendégül látta a Szekszárdi Garay János Gimnázium három tanárát és hét tanulóját. Az IISS Leonardo da Vinci olasz partnerintézmény tanárai és diákjai, akik tavaly jártak a Garayban, a rendszeres kapcsolatnak köszönhetően már barátként üdvözölték a magyar csapatot.

Hegyvidékújság.eu | A nemzetközi együttműködés azzal a szándékkal jött létre, hogy a leendő zenetanárok Európa-szerte hasonló módon sajátíthassák el a Kodály-pedagógiát, továbbá KodályHUB néven létrejöjjön egy sok száz dalból és dallamból álló internetes adatbázis, valamint egy énekes játékgyűjtemény, ami az ének-zene tanításhoz nyújt majd segítséget.

Bama.hu | Életük meghatározó élményeként emlegetik az Erasmus programmal külföldön töltött hónapokat azok a diákok, akik belevágtak a kalandba. Az egyedülálló tanulási, tapasztalatszerzési és karrierépítési lehetőség egyre többek számára elérhető.

Lánchíd Rádió - Útitárs | A műsorban egy fiatal kardiológus doktornőt ismerhetnek meg, aki a Campus Mundi ösztöndíjnak köszönhetően "egészségügyi sétát" tett az Egyesült Államokba. Az USA egyik legveszélyesebb államában működő Roswell rákkutató központban igazi kórházi sci-finek volt részese. A robotsebészetet oktató intézetben emberi érintés nélkül, robotokkal zajlik a műtétek jelentős része, de Drobni Zsófia arról is sokat tanult, hogy hogyan kellene bánniuk az orvosoknak a betegekkel.

Glamour.hu | Napjainkban már szinte nincs olyan fiatal, aki ne hallott volna az Erasmus programról: diákok ezrei utaznak külföldre évente, hogy megismerkedhessenek egy idegen kultúrával és gyarapíthassák szakmai tudásukat. Bakos Piroska az elsők között vehetett részt a programon `98-ban, és bevallása szerint a kaland fontos katalizátor volt jövőbeni karrierje és személyiségfejlődése szempontjából.

KultúrTapas.hu | "Élet csak egy van", mondják a spanyolok. És Erasmus is. Egy mágikus félév, amikor minden egyetemistának kinyílik a világ, és pici szerencsével életreszóló élményeket szerez, határtalan barátságokat köt, megismer egy új embert: önmagát. Fekete Dórának mindezt a spanyol főváros hozta el, és most élményeit kifésülve összeszedett néhány praktikus tanácsot, ami minden madridi és spanyolországi erasmusosnak kapóra jöhet mielőtt becsomagolná a bőröndjét.

SzabadFöld.hu | A Fiatalok a Vidékért Egyesület (FIVE) 18–30 éves fiataloknak szervez az európai államokban önkéntes munkát az Erasmus+ program keretében. A legkedveltebb úti cél Spanyol-, Olasz-, Svéd- és Lengyelország. Az Európai Önkéntes Szolgálat tartama során a résztvevők a helyi közösségeknek segítenek: lehet az nyelvtanulás, kertészkedés, szociális munka vagy akár zsonglőrködés is.