Vasarhely24.com | Több, mint száz részvevővel zárult a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara partnerségével megvalósuló, turisztikai vállalkozások fenntarthatóságát és hálózatosodását elősegítő Sustain-T projekt. A programnak köszönhetően egy egynapos turisztikai promóciós konferenciát szervezett a projekt magyar partnere, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, melyen turisztikai mikro-, kis- és középvállalkozások, a szféra döntéshozói, valamint szálláshely szolgáltatók vettek részt.

Behir.hu | A Békéscsabai Szakképzési Centrum Trefort Ágoston tagiskolája a közelmúltban rendezte meg az Erasmusdays konferenciáját, melynek zárásaként – hagyományteremtő szándékkal - az intézménnyel együttműködő békéscsabai cégeknek köszönték meg a partnerséget. A vállalkozások az iskolába érkező cserediákoknak biztosítanak gyakorlati helyet.

MagyarNemzet.hu | A Tempus Közalapítvány (TKA) több mint 22 ezer főnek ítélt meg tavaly támogatást, ami azt jelenti, hogy tíz százalékkal többen mentek külföldre, mint a megelőző évben. Ráadásul mint azt Tordai Péter, a Tempus Közalapítvány igazgatója korábban elmondta, az új uniós ciklusban duplájára emelkedik a ráfordítás. A TKA éves jelentése szerint 2018-ban az együttműködésre pályázó köznevelési intézmények 17 százaléka óvoda volt, ami nagy előrelépés a korábbi 8-10 százalékos részvételi arányhoz képest. Az egyik említésre méltó kezdeményezés például a Pécsi Kertvárosi Óvodáé, amely egészséges életmódra nevelés témájában működött együtt határon túli intézményekkel, olyan sikeresen, hogy megkapták az Erasmus+ nívódíját is.

Sonline.hu | Ausztria, Németország és Nagy-Britannia: az első visszajelzések szerint a somogyi 9. és 11. évfolyamos diákok nagy része a jövő nyáron ezekben az országokban szeretnék eltölteni a kéthetes, csoportos nyelvi kurzusokat. Az igények összesítése október 10-ig zajlik.

Vaskarika.hu | Fontos-e szembesülnünk azzal, mennyi előítéletünk van egymással szemben? A boldoguláshoz öröklött esélyek különbözőségeivel, a gyermekkorban gondosan elültetett beidegződésekkel, az eleve feltételezésekkel? A Jurisich Miklós Gimnázium diákjai ezen a héten négy másik ország fiataljaival együtt ezekre a kérdésekre keresik a választ Erasmus+ projektjük részeként, melynek címe Harc a Toleranciáért (Fight For Tolerance).

Kisalföld.hu | Megéri tehát belevágni egy-egy külföldi tanulmány- vagy gyakorlati útba, hiszen a munkaerőpacon nagyon jól hasznosíthatók az ott szerzett tapasztalatok, a munkaadók díjazzák a világlátást. Nem is beszélve arról, hogy önállósodva, fontos készségekkel gyarapodva érkeznek haza az erasmusos hallgatók. Dr. Lukács Eszter rektorhelyettes szerint is érdemes útra kelni.

Bama.hu | Less Food Loss (kevesebb ételpazarlás) címmel szervezett tábort a Vidéken Jó! Alapítvány a Szaporcai Cifraháznál. Az Erasmus+ nemzetközi ifjúsági csereprogram által Nagy-Britanniából, Spanyolországból, Szlovákiából, Bulgáriából és Magyarországról érkező 35 fiatal igyekezett gyakorlati megoldásokat találni az ételpazarlásra.

Kemma.hu | Réka és Dávid Nagyváradról jöttek, a Partium első éves hallgatói és az Erasmus+ biztosítja számukra gyakorlati helyszínt, két hónapra. Réka pénzügyi területről érkezett, így az ő érdeklődési területe azonnal megvan. Dávid ugyan menedzsment szakos, de azonnal egyetértenek abban (is), hogy a bevallási osztályon töltött hasznos órák száma és a kockázatkezeléshez szükséges kutatói munka éppoly érdekes.

Kanizsaújság.hu | A Nagykanizsa Központi Óvoda több mint 46 ezer eurót nyert erre az Erasmus+ pályázaton. Az intézménynek ez az első nemzetközi programja, amelyben a kanizsai Hevesi-Miklósfai-tagóvoda mellett egy-egy magyarkanizsai és szentegyházai intézmény vesz részt.

Promenad.hu | Terendi Viktória, a Tornyai János Múzeum néprajzkutató-muzeológusát már gyermekkora óta érdekelték a régi fényképek, s egy évtizede kötelezte el magát a vizuális etnográfia iránt. A vásárhelyi múzeum szakembere az elmúlt hónapokban Svájc és Portugália közgyűjteményeiben a Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj támogatásával folytatott kutatásokat.

Teol.hu | Nyolc ország, Csehország, Horvátország, Németország, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Szerbia és Magyarország, valamint Erdély delegációját fogadta Alsónyék július 19-én, az „Európa a Polgárokért Nemzetközi Fórum” keretében, amely hivatalos része volt a háromnapos NyékFeszt elnevezésű fesztiválnak.

Győr+ online | A Városházától induló útvonalakat első körben gyerekek és felnőttek együtt tesztelték. Az Európai Unió támogatásával, az Erasmus+ pályázat keretében megvalósult, PreHealth című nemzetközi projekt három várossal – Darmstadt, Athén és Utrecht – közös partnerségben, a győri építészeket tömörítő Terasz Csoport szakértői közreműködésével valósult meg.

Magyarhirlap.hu | Magyar egyetemek is részt vesznek az Euró­pai Bizottság felsőoktatási projektjében, amelynek célja többek között az európai intézmények közötti könnyebb átjárás, a szorosabb együttműködés és új képzések bevezetése.

M1 Esély című műsor | Olyan tudástárat mutatnak be, amely a siket emberek vendéglátóipari elhelyezkedését segíti. A Munka-Kör Alapítvány Erasmus+ projektjében görög és lengyel partnerekkel dolgoztak együtt.

Turizmus Online | Az egyik díjazott a Szegedi SZC Krúdy Gyula Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Hat különböző országba utazhatott ki az iskola 45 tanulója és 8 dolgozója külföldi tapasztalatszerzésre az Erasmus+ program keretében. A diákok szakmai gyakorlatát, illetve az oktatók továbbképzését és szakmai látogatásait az intézmény valós igényeihez és a piaci elvárásokhoz igazították. A megszerzett tapasztalatokat beépítették az oktatásba, hogy minél korszerűbb képzéseket kínálhassanak az iskolában.

PécsMa.hu | Az Európai Unió Erasmus+ programjába évről évre egyre többen kapcsolódnak be. A legkiválóbb magyar koordinálású együttműködéseket Erasmus+ Nívódíjjal tüntette ki a Tempus Közalapítvány. A díjakat csütörtökön adták át Budapesten.

Hirado.hu | Az Erasmus+ program résztvevőinek vonzóbbak a karrierlehetőségeik, a programban részt vevő egyetemek pedig jobb helyzetben vannak ahhoz, hogy megfeleljenek a munkaerőpiaci igényeknek – jelentette ki az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportügyért felelős biztosa az oktatási program hatását mérő jelentés bemutatásakor hétfőn.